To je to što me zanima!

ANKETA Što mislite o zabrani rada nedjeljom? DA ili NE?

Zakon će na snagu stupiti tek prvi srpnja, a sve dosadašnje radne nedjelje trgovaca neće se uračunavati u ovih 16 dopuštenih radnih nedjelja
Vidi originalni članak

Imamo konačni prijedlog Zakona o trgovini, šaljemo ga na drugo čitanje u Sabor. Ministar Filipović će predstaviti detalje. Vjerujemo da će to pridonijeti kvalitetnom funkcioniranju svih. Željeli smo to napraviti da to bude održivo i kvalitetno i konzultirani su svi zainteresirani - rekao je Plenković na početku sjednice Vlade.

POGLEDAJTE VIDEO: 'NEMA POSLA, BOLJE DA NE RADIMO NEDJELJOM'

Vlada se odlučila skroz zabraniti rad pekarnica nedjeljom i blagdanima. U prvoj verziji koja je prošla saborsku raspravu, specijaliziranim trgovinama kruha i pekarskih proizvoda bilo je dopušteno nedjeljom i blagdanima raditi od sedam do 13 sati, a sada je ta iznimka maknuta iz konačnog prijedloga zakona, pa će i pekarnice u pravilu biti zatvorene nedjeljom. Odnosno, moći će raditi kao i druge trgovine 16 nedjelja u godini po svom izboru.

ŠALJU GA U SABOR Vlada zabranjuje rad nedjeljom, neće moći raditi ni pekarnice!

Zakon će na snagu stupiti tek prvi srpnja, a sve dosadašnje radne nedjelje trgovaca neće se uračunavati u ovih 16 dopuštenih radnih nedjelja.

Radno vrijeme prodajnih objekata određuje trgovac u razdobljima od ponedjeljka do subote u ukupnom trajanju do 90 sati tjedno, a koje trgovac samostalno raspoređuje.

Podržavate li vi zabranu rada nedjeljom? Odgovorite nam u anketi.

Idi na 24sata

Komentari 194

  • Nboy 24.02.2023.

    Previše halabuke nisašto.Državni aparat samo treba provjeriti da li radnici rade 8 sati, ako da više, da li je to i ostalo adekvatno plaćeno i da li imaju 2 dana tjedno slobodno i ništa više.Gdje je više radnika možda ga nebi 1 vikend  mjesečno zakačio da radi a ima sigurno i onih koji bi htjeli te dane raditi a biti slobodni u tjednu.

  • Nboy 24.02.2023.

    također i Žičarama zabraniti rad nedjeljom,bez izuzetaka molim

  • kadćekraj 23.02.2023.

    Treba zabraniti rad za 500e.Mislim da bi to trebalo imati veći prioritet nego se brinuti hoće li trgovački centri biti na gubitku.Nek povećaju plaće pa da ljudi provedu nedjelju u kinu,kazalištu,na utakmici ili negdje na izletu gdje će teško zarađeni novac potrošiti za neki gušt sa obitelji ili na sebe, a kupovinu obaviti u petak ili subotu ujutro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare