To je to što me zanima!

Arhitekti i urbanisti: Izmjene zagrebačkog GUP-a obustaviti

Arhitekti i urbanisti pozvali su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja da obustavi daljnje donošenje izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba...
Vidi originalni članak

U priopćenju pojašnjavaju da je rok za ispravke 90 dana, a da ispravci u tom roku nisu dostavljeni ministarstvu.

Priopćenje su zajednički potpisali: Udruženje hrvatskih arhitekata, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, Hrvatska komora arhitekata, Društvo arhitekata Zagreba, Udruga hrvatskih urbanista i zagrebački Arhitektonski fakultet.

Podsjećaju da je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dopisom 8. srpnja 2019. odbilo je dati suglasnost na izmjene i dopune GUP-a Zagreba, a kao odgovor na zahtjev Grada Zagreba za izdavanjem suglasnosti na izmjene i dopune GUP-a od 26. lipnja.

DRAMATIČNO NA SKUPŠTINI Milan Bandić o GUP-u: 'Vi bi da crknem, to je vaš problem!'

Kako precizira Zakon o prostornom uređenju u svom članku 108., u slučaju odbijanja izdavanja suglasnosti od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, nositelj izrade - Grad Zagreb - može u roku od 90 dana ispraviti konačni prijedlog i ponovno zatražiti suglasnost ministarstva. Rok od 90 dana za takvu ispravku, koji je počeo 8. srpnja, istekao je 7. listopada.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja potvrdilo je 23. listopada da još nije dostavljen konačni prijedlog izmjena i dopuna GUP-a po ponovnoj javnoj raspravi na odobrenje ministarstvu te se time jasno utvrđuje kašnjenje u odnosu na zakonom propisani rok od 90 dana.

EAGLE HILLS I 'MANHATTAN' Analizirali smo Memorandum: Evo što će značiti za Zagreb

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja stoga mora postupiti prema zakonskoj obvezi propisanoj Zakonom o prostornom uređenju i obustaviti daljnje donošenje ovih Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba, stoji u priopćenju arhitekata i urbanista.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • liliana 04.11.2019.

    15 godina se se ništa nije radilo u Zagrebu,gdje su onda bili ti vrli arhitekti,a sada kad je počeo nešto radit dižete se na zadnje noge.Zagreb nema ništa osim onoga što je AustroUgarska napravila.Šta se niste prije javljali nego samo kad se nešto počne realizirati.Želimo na Savi nešto a ne da je trkalište vaših pasa.Zagrebu treba kulturan stadion,žičara,rotor i nešto više sadržaja za strance.Šta se ima samo Trg bana Jelačića i HNK.Ljudi osvjestite se .

  • Crvena Armija 04.11.2019.

    Ne dajte banditu da uništi Zagreb sa svojim nakaradnim planom i trgovinom ispod stola sa arapima!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare