To je to što me zanima!

Bakić: Boras je nekvalificiran i nedorastao za funkciju rektora

Možete li zamisliti da smo bili pitani i od studentskog glasila za intervju, i on to odbija. Meni je to apsolutno neshvatljivo, kazao je Damir Bakić, kandidat za rektora zagrebačkog Sveučilišta
Vidi originalni članak

To je njegov izbor i to nije u redu, rekao je gostujući u emisiji Točka na tjedan Damir Bakić, kandidat za rektora Sveučilišta u Zagrebu o odluci Damira Borasa, njegova protukandidata i aktualnog rektora, da se ne želi javno sučeliti.

IZBOR NOVOG REKTORA Što Boras krije? Novinare ipak nije pustio na sjednicu Senata

- Rektor je u dugu prema javnosti da odgovori na medijske upite, da izloži točke svog programa i da odgovori na sva pitanja u konačnici - rekao je Bakić, inače redovni profesor na matematičkom odsjeku zagrebačkog PMF-a.

Bakić smatra da je sjednica Senata na kojoj su dvojica kandidata u petak predstavila svoje programe trebala biti otvorena za javnost i da se trebalo omogućiti medijima da budu prisutni. Prijedlog o tome našao se na sjednici Senata, kaže, no ta točka nije razmatrana.

ZA I PROTIV 'Prorektor rekao neistinu: Član Senata pitao je za novinare'

- Rektor je mogao to predložiti i Senat se mogao dogovoriti. Kolega je javno pitao može li se i odgovoreno mu je da to ne može biti predmet odlučivanja - kazao je Bakić.

- Jasno je postavljeno pitanje otvaranja sjednice, na njega je odgovoreno i više se o tome nije raspravljalo. Htio bih se vratiti na vaše pitanje o odsutnosti rektora Borasa. Odsustvo rektora Borasa je još jedan dokaz njegove nekvalificiranosti i nedoraslosti za funkciju za koju se kandidira. Možete li zamisliti da smo bili pitani i od studentskog glasila za intervju, i on to odbija. Meni je to apsolutno neshvatljivo - dodao je.

TU SU JOŠ I BORAS, KUJUNDŽIĆ... 'Šipak' godine: U užem izboru Dalić, Murganić, Bero, Šuker...

Uvjeren je da je to znak slabosti jer smatra da Boras ne želi biti suočen s tim pitanjima i svojom odgovornošću.

Vjeruje da će mu povjerenje dati i 12 predstavnika studenata koliko ih ima u Senatu.

- Želio bih da u otvorenom i sadržajnom razgovoru razmotrimo pitanja koja su od interesa za sve studente. Vjerujem da će prepoznati nastojanja da pomognem u pitanjima koja su za njih vitalno važna: smještaja u domovima i kvalitete nastave - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • intellectus 19.02.2018.

    Bakicu,, najbolje je da se fakultet filozofije, ali i drugi drustvenog smjera, primjerice ekonomski iiii odmah presele u "staro dobro sveuciliste KUMROVEC", tada bi sve bilo na svom mjestu. Tamo bi bakic bio pravi i vjerodostojan rektor, a josipovic miran i presretan.

  • POTPEC 19.02.2018.

    U pravu ste "Boras je nekvalificiran i nedorastao za funkciju rektora" - ALI. Zaboravljate da je on član domoljubne partije HDZ i kao takav mora biti izabran.

  • ljubica ljubičica_1 19.02.2018.

    Boras je starac sa opituranom kosom .Vrime je da ide u mirovinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare