To je to što me zanima!

Bandić i njegov brat također prebacili stanove na supruge

Odvjetnik Rafael Krešić, ne ulazeći u konkretni slučaj, objašnjava da je u slučaju prijenosa imovine, otežana naplata u kaznenim postupcima i blokada imovine osumnjičenog. Vlasnici 250 kvadrata su supruge
Vidi originalni članak

Milan Bandić nije prijavio u imovinskoj kartici još jednu veliku promjenu. Ako pogledate njegovu imovinsku karticu, on je u biti beskućnik. Eventualno se može povući na imanje na Slavagori pored Samobora koja još glasi na njegovo ime. Ali u Zagrebu, gradu koji vodi 20 godina i u kojem živi, gradonačelnik nema ništa. Niti njegov brat Drago također.

U CENTRU ZAGREBA Bandićeva supruga kupila stan i odmah platila 720.000 kuna

U zemljišnim knjigama je vidljivo da je Milan Bandić prebacio vlasništvo penthausa u Bužanovoj od 125 četvornih metara na suprugu Vesnu. Supruga je inače u prosincu dala 720.000 kuna u gotovini za kupnju stana kćeri Ana-Mariji o čemu smo već pisali.

Pravni manevar: Ženo, evo ti stan

Ali pravni manevar u kojem se Bandić riješava imovine dosad nije bio poznat. U prosincu je bračnim ugovorom bračnim ugovorom prepustio supruzi Vesni stan koji je sam procijenio na 1,7 milijuna kuna.

PRODAO JE STAN BANDIĆU 'Jadan sam i tužan... Pa kaj ne smijem prodati stan u Zagrebu'

Stan iste veličine, na istom, četvrtom katu je imao i njegov brat Drago.

Prema ugovoru, on je taj stan platio čak 332.000 eura sa spremištem i parkiralištem. Istražitelji USKOK-a su u utvrdili da je Drago samo formalni vlasnik, a da stan koriste Milan i njegova supruga.

Stanovi su spojeni.

USKOK je blokirao zato obojici imovinu, kao i druge stanove za koje je smatrao da su pravo vlasništvo Milana Bandića. No, sve blokade su skinute, jednom zbog pada dijela optužnice za utaju poreza, a druga zbog dugotrajnosti postupka protiv Bandića.

I Drago je sklopio bračni ugovor i od kraja prosinca je vlasnica stana Stana Bandić. Ukoliko bi USKOK ponovno pokušao blokirati tu imovinu, prijenosom vlasništva bi mu to bilo dodatno otežano. Kao i svakome tko se pokuša naplatiti od braće Bandić.

POVJERENSTVU ZA SUKOB INTERESA Bandić predao dokumentaciju za kupovinu stana svojoj kćeri

Odvjetnik Rafael Krešić nije htio ulaziti u ovaj pojedinačni slučaj, nego nam je komentirao što znači prepisivanje imovine na članove obitelji kada je vlasnik optužen ili mu prijeti sudska blokada imovine.

- Postoje dva objašnjenja zašto se imovina prepisuje na drugu osobu kako ona ne bi bila blokirana ili oduzeta. U slučaju da se tužitelj ne može naplatiti, onda se gleda imovina bračnog druga ili djece, a posebice se promatra ako je bilo darovnih ugovora. Ali u tom slučaju, tužitelj mora pokrenuti građansku parnicu protiv osobe na koju je imovina prenesena, a to je izuzetno dug i kompliciran proces. Mora dokazati da je ovršenik prebacio imovinu na drugu osobu s namjerom izbjegavanja blokade ili oduzimanje imovine. Drugi slučaj je kada se imovina blokira jer netko ne može dokazati podrijetlo novca kojim ju je stekao. I tada, ako je ona prebačena na člana obitelji, opet mora ići posebni dugotrajni i komplicirani proces - kaže odvjetnik Rafael Krešić.

 

Idi na 24sata

Komentari 206

  • arimmer 02.02.2020.

    Trebali bi u Hrvatskoj dozvoliti mnogozenstvo. Tako bi se puno vise imovine moglo prebaciti na zene. Siguran sam da bi mnogi od nasih velikih katolika postali muslinanima kada bi se to dozvolilo. Milan Bandic bi postao Milan ibn Jozo. Zanimljiv bi bio i dolazak profesora Wolanda u Zagreb. Mislim da bi komedija bila bolja nego s Moskvom. Gotovo sam siguran da bi profesor Woland postao gradonacelnikom Zagreba a Milan ibn Jozo bi bio zakljucan u blindiranu sobu. Zgrada i institucija koje bi mogle posluziti kao "Dom Gribojedova" imamo napretek.

  • 31.01.2020.

    Bandiću odi u kinu i duboko diši.

  • laky03348 31.01.2020.

    ajoj pa dali je to Kolindin i hdz-ov veeeeeeeeeeeeeliki prijatelj Bandić,,Kolindi koja mu je nosila tortu na rođendan,,pjevala na rođendanu,,hdz drži na vlasti,,hdz-ov žetončić,,pa ga hdz mafija brani,,a brane mafijaša kakvi su i sami,,pa Plenkovići zar te nije sram tko te drži na vlasti,,a vi korumpirani HRVATSKI SUDOVI dokada ćete štititi lopovluk i mafijaše,,i ne raditi svoj posao??????????????????????????????,,ali svačam ja vas korumpirane hrvatske sudove,,Plenković vam je rekao da se Bandić ne dira,,a pošto hdz vas sve u sudovima,dorhu i uskoku kontrolira kaže vam što i kako da radite,,svačamo onda da Bandiću ništa nesmijete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare