News

Komentari 10

Bandić predao dokumentaciju za kupovinu stana svojoj kćeri

Bandić predao dokumentaciju za kupovinu stana svojoj kćeri

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svu dokumentaciju vezanu za nedavnu kupnju stana u centru Zagreba kao i podrijetlo sredstava kojim je stan kupljen predao je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Iz Grada poručuju i kako se gradonačelnik drži zakona i procedure te tvrde kako je "sve transparentno i nema ništa sporno".

- Kupoprodajnu cijenu nije određivao gradonačelnik, a novac za kupnju je imovina supruge koja nije bračna stečevina. Supruga gradonačelnika je od prodaje vlastite imovine dala kćeri novac za kupnju stana, pojašnjavaju iz Grada Zagreba.

Sedamdesetak kvadrata u centru Zagreba za 854 tisuće kuna

Index je objavio kako je Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ovog optuženika, prije nešto više od mjesec dana kupila stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba na Trgu Petra Petretića za 854 tisuće kuna.

Stan je kupljen od obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić, a većina novca, 720 tisuća kuna, odmah je isplaćena na račun.

U imovinskoj kartici Milana Bandića nema nikakvih naznaka odakle njegovoj supruzi na računu 720 tisuća kuna.

Uzimajući u obzir i kvadraturu garaže i ostava izračunali su da  je kvadratni metar tog stana na elitnoj zagrebačkoj lokaciji plaćen svega 1474 eura, a pozivaju se i na vještaka za nekretnine koji tvrdi da stan vrijedi najmanje dvostruko više.

Stan na Trgu Petra Petretića kupljen je kćeri zagrebačkog gradonačelnika koja se nekoliko dana prije Nove godine upisala kao njegova vlasnica.

Najčitaniji članci