Obavijesti

News

Komentari 147

'Jadan sam i tužan... Pa kaj ne smijem prodati stan u Zagrebu'

'Jadan sam i tužan... Pa kaj ne smijem prodati stan u Zagrebu'
1

Bandićeva supruga je kupila stan u centru od Šelendićevih za 1474 eura po kvadratu, tvrde da je novac od prodaje nekretnine. Šelendić kaže da je cijena prijatelju poštena: Nitko mi za taj stan nije htio ponuditi više

VIDEO

- Jedan od najvećih donatora sam Zagrebu. Darovao sam spomenik banu Jelačiću, nisu mi ni pločicu stavili. Mučim se i patim, više nema posla u zemlji i radim za izvoz. Nisam zaslužio da me se napada. Jadan sam i tužan - rekao nam je Željko Šelendić, dugogodišnji zagrebački poduzetnik i metaloprerađivač koji je prodao stan supruzi Milana Bandića. On je i u dobrim odnosima s Bandićem, te je dobivao poslove od Zagreba za vrijeme Bandićeve vladavine.

Portal index.hr je prvi objavio da su Bandićevi kupili stan. Kupila ga je supruga Vesna za na njihovu kćer Ana-Mariju. Stan je star 13 godina, površine je 68,5 četvornih metara i nalazi se u centru Zagreba. Cijena koju su Bandićevi platili je 854.000 kuna, supruga Vesna je dala 720.000 kuna odmah, a ostatak kroz tri godine. To je 1474 eura za kvadrat sana u centru u kojem se stanovi prodaju po cijeni od 2000-2500 eura, pa i više. Šelendić je stan prodao sa suprugom nakon procjene sudskog vještaka, kaže. Potvrdio je da s Bandićevima u dobrim odnosima, ali da mu nije ništa dao ispod cijene.

Bandićeva supruga kupila stan i odmah platila 720.000 kuna
Bandićeva supruga kupila stan i odmah platila 720.000 kuna

- Prijatelju uvijek treba dati poštenu cijenu, ali meni su za taj stan ostali nudili i manje. Neka netko proda za 2500 eura ako misli da se može dobiti. Ne može jer prodaja ne ide. Cijena je takva kakvu sam mogao dobiti. Prodao sam jer su mi trebali novci. Zapošljavam 40 mladih ljudi i moram raditi za izvoz, više u svojoj zemlji ne mogu ni raditi. Napišite slobodno da trebam iseliti i napustiti zemlju jer sam prodao stan Bandiću i jer radim i plaćam poreze - emotivan je bio Šelendić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kaže i da je s gradom radio dva posla: Nabavku stolica za Lisinski i nadstrešnice za Gredelj.

- Problematizirala se cijena od 1900 eura za stolicu. Nisu u Lisinskom obične stolice, pogledajte koliko su puta one podignute i spuštene u zadnjih 15 godina, a još su kao nove. One su i vatrootporne i spasili smo Lisinski da ne izgori. Neopravdano me se napada jer je bilo i drugih, lošijih ponuda - tvrdi ovaj poduzetnik koji ima tvrtku Šela proizvodnja.

Bandić predao dokumentaciju za kupovinu stana svojoj kćeri
Bandić predao dokumentaciju za kupovinu stana svojoj kćeri

Tvrdi i da je on radio dio posla s nadstrešnicama za koje su za štetu Gradu optuženi Bandićevi suradnici. Ali tvrdi, njega niti su optužili niti je išta kriv.

- Ja sam radio dio za Gredelj. Ja njima prodam dio za 50, a oni su naplatili od grada 75 - slikovito opisuje i kaže da nije više ništa radio sa Zagrebom

I na kraju je opet rekao da žalostan.

- Ne mogu vam to opisati koliko me sve pogađa. Najveći sam donator Gradu Zagrebu, još u onoj državi sam plaćao najviše poreza u cijelom gradu, sada se mučim i radim, a neopravdano me se proziva - zaključio je.

Iz Bandićeve imovinske kartice nije vidljivo podrijetlo novca, ali je on ustvrdio da je njegova supruga prodala svoju nekretninu koju je naslijedila i da otud gotovina za stan kćeri. Rekao je i da je sve papire poslao u Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Iz njega su nam potvrdili da je Bandić zaista poslao niz dokumenata, te rade redovitu provjeru njegove imovine.

'Gradonačelnik se drži zakona' 

Iz Grada Zagreba je stiglo i priopćenje u petak prijepodne. Prenosimo ju u cijelosti: 

Gradonačelnik se drži zakona i zakonske procedure, te je svu dokumentaciju vezanu uz kupnju predmetne nekretnine kao i podrijetlo sredstava za kupnju iste, odmah nakon kupnje, predao Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa. Povjerenstvo je potvrdilo da je prijava registrirana i valjano ispunjena. Sredstva za kupnju stana kćeri, supruga gradonačelnika stekla je prodajom vlastite imovine koja nije bračna stečevina, a kupoprodajnu cijenu nije određivao gradonačelnik.

Gradonačelnik uredno, ispravno i na vrijeme unosi promjene u svojoj imovinskoj kartici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag