To je to što me zanima!

Bandićeva pročelnica: Nemam veze s poslom muža i Zagreba

Pročelnica Mirka Jozić je supruga Matije Jozića, suvlasnika tvrtke Bilić-Erić koja ima milijunske poslove sa Zagrebom: Nema nikakvog sukoba interesa, a za klevete i podmetanja podići ću i tužbe na sudu
Vidi originalni članak

Zaštitarskoj tvrtki Bilić-Erić je suvlasnik i jedan od voditelja Matija Jozić, suprug pročelnice zagrebačkog Ureda za gospodarstvo i energetiku Mirke Jozić. Jozić je i jedna od važnih suradnica gradonačelnika Milana Bandića. Tvrtka je sklopila nedavno i novi ugovor sa Zagrebom vrijedan 15 milijuna kuna. Nezavisni zastupnik Renato Petek je prozvao Jozić za mogući sukob interesa i moguće pogodovanje, te upozorio da Grad iz godine povećava izdvajanje za privatne zaštitarske tvrtke. Izdvajanje je trenutačno doseglo 40 milijuna kuna, a u okviru tih poslova, Bilić-Erić konstantno povećava udio. Trenutačno oni drže 55 posto usluga za Grad Zagreb, ustvrdio je petak. 

Na te tvrdnje su reagirali iz Zagreba. Ured za javnu nabavu i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić u subotu su priopćili kako ne postoji sukob interesa...

RENATO PETEK: 'Bandić koristi proračun kao bankomat, a asistira mu Jozić'

U zajedničkom priopćenju stoji da Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, čija je Jozić pročelnica, nema u svojoj nadležnosti zaštitarske usluge te da ne postoji sukob interesa.

Iz Ureda za javnu nabavu pročelnice Danijele Habijanec istaknuli su i da pročelnici gradskih ureda, zavoda i službi nisu čelnici tijela niti članovi stručnog povjerenstva za javnu nabavu niti su na bilo koji način uključeni u postupke javne nabave iz nadležnosti drugih gradskih ureda. Stoga ne postoji sukob interesa u smislu odredbi Zakona o javnoj nabavi, stoji u priopćenju i dodaje se da se na pročelnike ne primjenjuje niti odredba o sukobu interesa povezanih osoba iz tog zakona.

Pročelnica Mirka Jozić ocijenila je klevetama prozivke o sukobu interesa.

- Odgovorno tvrdim kako sukoba interesa nema. Vjerujem da su toga svjesni i oni koji me posljednjih dana često prozivaju, pozivajući se na moral dok vrijeđaju, nazivaju pogrdnim imenima, lažu, kleveću, sude i presuđuju bez dokaza i bez suda. Uvjerena sam kako bi se rado hvalili mišljenjem Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa kada bi postojale bilo kakve nepravilnosti, ali nemaju čime jer sukob ne postoji - poručila rekla je Jozić.

POSLOVI S GRADOM Firmi koju vodi muž Bandićeve pročelnice posao od 15 mil. kn

Ustvrdila je i da resor koji vodi nema nikakve veze sa zaštitarskim uslugama koje je tvrtka Bilić Erić obavljala i prije nego što je stupila na današnju funkciju.

- Pročelnica sam Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša. Bavim se poslovima poticanja poduzetništva i turizma, razvojem start-up scene, energetikom i energetskom učinkovitošću, zaštitom okoliša, smanjenjem nezaposlenosti. Svoj posao obavljam profesionalno i odgovorno ne dovodeći ga u nikakve sukobe. Što se tiče gospodina Renata Peteka i njegovih učestalih pokušaja diskreditacije, ponižavanja, omalovažavanja te narušavanja mojeg ugleda i časti, gospodin Petek imat će priliku govoriti pred sudom- zaključila u priopćenju pročelnica Mirka Jozić.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • 17.02.2020.

    nemam pojma šta će joj opće muž kad ništa nema s njim

  • mala vatra 16.02.2020.

    Svi i sve preko veze i poznanstva,nesposobni,pa dokle će građani Zagreba ovo trpjeti. I vraga nema veze muževim poslovima...

  • Oksimoron_1 16.02.2020.

    Tko o čemu......o čemu....o poštenju

Komentiraj...
Vidi sve komentare