Obavijesti

News

Komentari 63

Bandićeva pročelnica: Nemam veze s poslom muža i Zagreba

Bandićeva pročelnica: Nemam veze s poslom muža i Zagreba
1

Pročelnica Mirka Jozić je supruga Matije Jozića, suvlasnika tvrtke Bilić-Erić koja ima milijunske poslove sa Zagrebom: Nema nikakvog sukoba interesa, a za klevete i podmetanja podići ću i tužbe na sudu

VIDEO

Zaštitarskoj tvrtki Bilić-Erić je suvlasnik i jedan od voditelja Matija Jozić, suprug pročelnice zagrebačkog Ureda za gospodarstvo i energetiku Mirke Jozić. Jozić je i jedna od važnih suradnica gradonačelnika Milana Bandića. Tvrtka je sklopila nedavno i novi ugovor sa Zagrebom vrijedan 15 milijuna kuna. Nezavisni zastupnik Renato Petek je prozvao Jozić za mogući sukob interesa i moguće pogodovanje, te upozorio da Grad iz godine povećava izdvajanje za privatne zaštitarske tvrtke. Izdvajanje je trenutačno doseglo 40 milijuna kuna, a u okviru tih poslova, Bilić-Erić konstantno povećava udio. Trenutačno oni drže 55 posto usluga za Grad Zagreb, ustvrdio je petak. 

Na te tvrdnje su reagirali iz Zagreba. Ured za javnu nabavu i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić u subotu su priopćili kako ne postoji sukob interesa...

'Bandić koristi proračun kao bankomat, a asistira mu Jozić'
'Bandić koristi proračun kao bankomat, a asistira mu Jozić'



U zajedničkom priopćenju stoji da Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, čija je Jozić pročelnica, nema u svojoj nadležnosti zaštitarske usluge te da ne postoji sukob interesa.

Iz Ureda za javnu nabavu pročelnice Danijele Habijanec istaknuli su i da pročelnici gradskih ureda, zavoda i službi nisu čelnici tijela niti članovi stručnog povjerenstva za javnu nabavu niti su na bilo koji način uključeni u postupke javne nabave iz nadležnosti drugih gradskih ureda. Stoga ne postoji sukob interesa u smislu odredbi Zakona o javnoj nabavi, stoji u priopćenju i dodaje se da se na pročelnike ne primjenjuje niti odredba o sukobu interesa povezanih osoba iz tog zakona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pročelnica Mirka Jozić ocijenila je klevetama prozivke o sukobu interesa.

- Odgovorno tvrdim kako sukoba interesa nema. Vjerujem da su toga svjesni i oni koji me posljednjih dana često prozivaju, pozivajući se na moral dok vrijeđaju, nazivaju pogrdnim imenima, lažu, kleveću, sude i presuđuju bez dokaza i bez suda. Uvjerena sam kako bi se rado hvalili mišljenjem Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa kada bi postojale bilo kakve nepravilnosti, ali nemaju čime jer sukob ne postoji - poručila rekla je Jozić.

Firmi koju vodi muž Bandićeve pročelnice posao od 15 mil. kn
Firmi koju vodi muž Bandićeve pročelnice posao od 15 mil. kn



Ustvrdila je i da resor koji vodi nema nikakve veze sa zaštitarskim uslugama koje je tvrtka Bilić Erić obavljala i prije nego što je stupila na današnju funkciju.

- Pročelnica sam Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša. Bavim se poslovima poticanja poduzetništva i turizma, razvojem start-up scene, energetikom i energetskom učinkovitošću, zaštitom okoliša, smanjenjem nezaposlenosti. Svoj posao obavljam profesionalno i odgovorno ne dovodeći ga u nikakve sukobe. Što se tiče gospodina Renata Peteka i njegovih učestalih pokušaja diskreditacije, ponižavanja, omalovažavanja te narušavanja mojeg ugleda i časti, gospodin Petek imat će priliku govoriti pred sudom- zaključila u priopćenju pročelnica Mirka Jozić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.