To je to što me zanima!

Bernardić: Datumi blagdana se mijenjaju, korupcija nam ostaje

Svi dobro znaju da je ovo najkorumpiranija vlada u hrvatskoj povijesti i da je iz nje, zbog sumnje u korupciju, moralo otići 11 ministara - naveo je šef SDP-a na Mirogoju...
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u subotu, na Dan državnosti, kako je jedina reforma koju je provela Vlada Andreja Plenkovića reforma datuma blagdana i praznika.

Ta će vlada jedino po tome ostati upamćena, „po jedinoj bitnoj, dubinskoj reformi za građane, reformi datuma blagdana i praznika“, rekao je Bernardić koji je građanima čestitao Dan državnosti napominjući da se odlukom aktualne Vlade taj dan opet slavi 30. svibnja.

- Datumi blagdana se mijenjaju, korupcija ostaje, to je bio i ostao zaštitni znak ove HDZ-ove Vlade - izjavio je dodajući kako se ne može oteti dojmu da su uhićenja u aferi Vjetroelektrana napravljena po političkom nalogu ne bi li se skrenula pažnja sa „najnovijih afera Bošnjaković, Ćorić i Ina“ i stvorio dojam da se pred izbore nešto radi.

VIDEO - DAN DRŽAVNOSTI Milanović položio vijence, ali Tuđmanov grob je izbjegao

 - Svi dobro znaju da je ovo najkorumpiranija vlada u hrvatskoj povijesti i da je iz nje, zbog sumnje u korupciju, moralo otići 11 ministara - naveo je šef SDP-a na Mirogoju gdje je sa čelnicima Restart koalicije položio vijence kod Zida boli.

 - To nam je nebitna tema - uzvratio je novinarima na pitanje hoće li, kad dođe na vlast, mijenjati datume blagdana.

- Najbitnija tema u ovom trenutku je kako spasiti radna mjesta, povećati plaće, vratiti preko 150 tisuća onih koji su u mandatu ove vlade napustili zemlju - rekao je Bernardić.  

 Brzu smjenu Josipe Rimac i Ane Mandac s mjesta državne tajnice, odnosno pomoćnice ministra tumači kako pokušaj stvaranja dojma da se pred izbore radi nešto na pitanju korupcije.

- Ne mogu se oteti dojmu da su uhićenja u ovom trenutku još jedna spin ne bi li se sakrile afere Bošnjaković, Ina i Ćorić - opetovao je, apostrofirajući trenutak u kojemu se sve to događa.

- Tri godine smo gledali državnog odvjetnika (Dražena Jelenića), koji je na neki način i štitio korupciju, tri godine se po tom pitanju nije radilo apsolutno ništa, a onda se radi mjesec pred izbore ne bi li se sakrile afere - kazao je, apostrofirajući i činjenicu da je novu državnu odvjetnicu Hrvatski sabor imenova zadnji dan zasjedanja.

 - To se ne radi - kazao je, pa podsjetio kako je je Zlata Hrvoj Šipek bila Jelenićeva zamjenica. Bernardić je upitao - zašto Državno odvjetništvo nije radilo tri godine, zašto ona nije radila?

- Ovdje je, manje-više, sve jasno - ustvrdio je Bernardić.

SVAĐA OKO DATUMA Milanović: Ovo za mene nije Dan državnosti; Šeks: Opoziv!

- Ako se ovako nastavi, HDZ neće imati ljudi za liste, moguće da neće popuniti sve izborne jedinice - dodao je Goran Aleksić (Snaga).

Na novac iz EU ćemo čekati

Predsjednik SDP-a procjenjuje da će se za pomoć EU-a od 10 milijardi eura za spas gospodarstva, Hrvatska teško boriti.

- Taj novac mora proći određene instance, dakle to je tek prijedlog Europske komisije i za njega će se sasvim sigurno čekati, Hrvatska je na žalost prespavala predsjedanje EU i sreća je da od 1. srpnja Njemačka preuzima predsjedanje Unijom - kazao je.

- Uz ovako pasivnu ulogu Hrvatske, kakva je bila za našeg predsjedanja, mi ćemo se za taj novac teško boriti - izjavio je, navodeći kako je (Restart koalicija) nakon što oformi stabilnu vladu, u potpunosti spremna.

- Imamo jak pregovarački tim kako bi prenamijenili sredstva EU koja nam stoje na raspolaganju za pomoć građanima, spas gospodarstva i radnih mjesta - tvrdi Bernardić i poručuje kako je u ovom trenutku najvažnije u iskoristiti dio novca koji je ostao nepotrošen zahvaljujući nesposobnosti vlade.  

DAN PONOSA I SLAVE Dan Državnosti ponovno je 30. svibnja, ovako je izgledalo '95.

Hrvatska na raspolaganju ima 50 milijardi sredstva koje nije iskoristila zbog ove vlade, kazao je predsjednik SDP-a.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 30.05.2020.

    Toliko sigurnosti, sposobnosti i odlućnosti...

  • Fighter for Justice 30.05.2020.

    Svaki bijednik zna kritizirat a teško ili nikako za taj isti problem iznač rješenje. Zato Bero radije šuti jer si pametniji kada šutiš. Nedaj bože da nam postaneš premijer jer tek onda smo najjj....

  • detektor lazi 30.05.2020.

    Kradeze je naša sudbina , Malokrvni sa svojim lopinama , Kuščevićima , Rimcima , Čorićima , Borgovima , Dalićkama , Kompilatorima , torbarima , Ćaćama , Kradanima , Pavoševićima , Fimimedijima . Kradeze ima moj glas , hoću znati ko nas pljačka , kradeze je "transparentan" , ne krije se , pljačka otvoreno i javno , živio naš kradeze .

Komentiraj...
Vidi sve komentare