To je to što me zanima!

Beroš: 'Ostavka? To nije moja ideja. Ako bude tako, bit će'

Beroš nam je indirektno potvrdio da se o njegovoj ostavci priča u Vladi, i to ne na njegovu vlastitu inicijativu. On bi, po svemu sudeći, volio ostati...
Vidi originalni članak

Ministra Vilija Beroša danas smo pitali za glasine prema kojima mu se, nakon lokalnih izbora u svibnju, sprema smjena u Vladi.

- Svatko odgovara za svoj posao. Ako bude tako, bit će! Moja inicijativa nije, volio bih provesti reforme - odgovorio nam je kratko.

Rečenicom "moja inicijativa nije" nam je indirektno potvrdio da se o tome priča u Vladi, i to ne na njegovu vlastitu inicijativu. On bi, po svemu sudeći, volio ostati.

Podsjetimo, Beroš je u proteklih par dana top tema. Sve je krenulo s Telegramovom pričom da im Ministarstvo zdravstva dva mjeseca nije htjelo otkriti tko je izradio platformu Cijepise. U petak poslijepodne ipak su u priopćenju poslali detaljan popis tko je sve radio na platformi i koliko će za to dobiti novaca. Iz Ministarstva u priopćenju tvrde da je ukupni trošak oko 4,3 milijuna kuna. Nakon toga se oglasilo Ministarstvo zdravstva odbacujući “tendenciozne napise o dodjeli tog posla”. 

OGLASILO SE I MINISTARSTVO Vili, zašto? Bacili 4,3 milijuna na CijepiSe. Za taj novac 160 ljudi moglo je dobiti lijek za rak

Tvrtke Ericsson Nikola Tesla, In2 i Cuspis angažirane su, kaže ministarstvo, kroz postojeće ugovore za informacijske podsustave CEZIH-a potpisane po provedenim otvorenim postupcima javne nabave. Komponente platforme Cijepise naručene su iz stavke adaptivnih sati u sklopu postojećih ugovora. A onda su se oglasili iz tih firmi i rekli da to nije istina.

Potom su se na Beroša obrušili i iz KoHOM-a. Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) reagirala je na neke izjave ministra na Odboru za zdravstvo.

Riječ je o sastanku koji se održao prekjučer, a koji je jučer bio jedna od glavnih tema zbog žustrog izlaganja ministra financija Zdravka Marića.

KoHOM-u je zasmetalo nekoliko izjava Vilija Beroša koje se odnose na obiteljske liječnike. Više pročitajte OVDJE.

Na Beroša se danas osvrnuo i Zoran Milanović.

- Gospodin Beroš očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši i baci kao ručnik sa strane. Žao mi je, jer je ušao u to sve možda i previše entuzijastično, ali nije znao s kime ima posla - rekao je Milanović danas na 100. obljetnici Proštinske bune u Marčani.

Idi na 24sata

Komentari 278

  • Letileti 18.04.2021.

    Aj ti Beroš budi pametan. Makni ti Plenkia i Zokia i proglasiti ćemo te kraljem Hrvatske.

  • želebačo 18.04.2021.

    Kako veliki vođa kaže tako će biti.HDZ=KPJ

  • NindžaPijace 18.04.2021.

    Molimo lupače loncima u akciju na prozore u zaštitu heroja supermena Beroša.

Komentiraj...
Vidi sve komentare