To je to što me zanima!

'Bitno je da mi vraćaju njegovo tijelo da ga konačno pokopam'

U subotu ujutro tijelo stradalog Vekića krenulo je iz Zagreba put Osijeka gdje će ga preuzeti supruga Adrijana, njihovo četvero djece te ožalošćena rodbina koja se još uvijek oporavlja od gubitka
Vidi originalni članak

Dvadesetak dana nakon pogibije pirotehničara iz Osijeka Gorana Vekića (38) na radu u Jemenu, njegovo tijelo konačno je poslano kući. U subotu ujutro krenulo je iz Zagreba put Osijeka gdje će ga preuzeti supruga Adrijana, njihovo četvero djece te ožalošćena rodbina koja se još uvijek oporavlja od gubitka.

Goran je u Jemenu boravio posljednjih sedam mjeseci gdje je radio za britansku kompaniju KSrelief kao tehnički savjetnik za razminiravanje. Prije toga Goran je 16 godina radio na poslovima razminiravanja u Hrvatskoj i imao je mnogo iskustva u tom poslu. No, u tom poslu samo je jedna greška dovoljna za tragediju. Naime, Goran i još četvorica kolega su kobnog dana kamionom odvozili mine na uništavanje. Jedna se aktivirala i nastala je strahovita eksplozija u kojoj su svi izgubili život. 

SUPRUGA PREMINULOG PIROTEHNIČARA 'Dobio je izračun mirovine od 3000 kuna, zato je i išao tamo'

Samo dva tjedna prije toga Goran je bio sa svojom obitelji u Osijeku. Došao je doma preko blagdana i potom ponovo otišao u Jemen, 7. siječnja, da odradi još jedan tromjesečni turnus razminiravanja. Trebao se vratiti doma oko Uskrsa. Umjesto toga, stigle su strašne vijesti.

HRVAT POGINUO U JEMENU 'Otišao je tamo jer je morao, djecu je trebalo prehraniti...'

- Tih dana nismo znali ništa. Informacije su stizale na kapaljku. Morali smo slati u Englesku njegov zubni karton radi identifikacije. Ne želim uopće razmišljati o tome kako je identificiran i na temelju čega. Bitno mi je da mi vraćaju njegovo tijelo i da ću ga konačno pokopati. Zahvalna sam svima koji su sudjelovati u tom procesu, da on okonča relativno brzo. Posebno našim hrvatskim institucijama koji su bili iznimno susretljivi i od velike pomoći u trenucima kad nisam znala što mi je činiti. I Goranova tvrtka u Engleskoj je bila posve korektna; poslali su i vijenac i izraze sućuti. Sve dalje ćemo rješavati nakon sahrane - rekla je Adrijana Vekić koja već danima očekuje tijelo svog stradalog supruga. Ona i četvero djece još uvijek se nisu oporavili od šoka da tate nema, da se neće vratiti, da ga ne mogu čuti i vidjeti preko internet poziva, pa stoga žive u tuzi, dan po dan. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Rosenrot 09.02.2019.

    I sam sám bio pionir miner, 33 inžinjerijska brigada HV. Poslovi koje sam radio u životu najopasniji su koji postoje ali je lova dobra.Svjestan sam toga,svjestan sam rizika.Bio je i on...Nemojte ga razvlačiti po novinama kao žrtvu jer to nije...Lova u inozemstvu na takvim poslovima je vrhunska i riskirao je jer je mislio nikad se neće ništa desiti kao i narkoman koji misli da se nikada neće predozirati ili kriminalac koji misli da ga nikada neće uhvatiti...Mogao je raditi u Lidlu u Njemačkoj za 11.00 € na sat ali nije tako dobra lova...Mi riskiramo za tu veću lovu i nekada se rizik nije isplatio jbg...

  • gregor crna ovca 09.02.2019.

    Pocivao u miru Bozijem

Komentiraj...
Vidi sve komentare