To je to što me zanima!

Bolnica: Za Milu (2) postoje tri potencijalna donora na svijetu

Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović također se uključio u akciju oko Mile. Angažirali su hrvatskog veleposlanika Pjera Šimunovića u Philadelphiji koji je razgovarao s liječnicima
Vidi originalni članak

Nakon što se cijela Hrvatska ujedinila i u kratkom roku skupila više od 8 od potrebnih 18 milijuna kuna za liječenje Mile Rončević (2) iz Rijeke koja boluje od leukemije, oglasili su se i iz KBC Rijeka:

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Pružamo maloj pacijentici pravodobnu i sveobuhvatnu medicinsku skrb sukladno europskim smjernicama za liječenje pedijatrijskih leukemija. Djevojčica je hospitalizirana u Klinici za pedijatriju KBC Rijeka zbog recidiva (povrata) rijetke vrste leukemije od 27. veljače ove godine. Zbog nepovoljnog odgovora na standardnu terapiju, konzultirani su europski eksperti i preporučena terapija druge linije. Lijek klofarabin je nabavljen i čeka se odluka roditelja za njegovu primjenu, kažu u KBC-u i dodaju:

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Učinjeno je pretraživanje Svjetskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i pronađena tri potencijalna darivatelja iz Sjedinjenih Američkih Država, Italije i Njemačke. Trenutno je hrvatski registar u kontaktu s američkim registrom radi potvrdnih testova. Regulatorni okviri nam priječe iznošenje detaljnijih informacija vezanih uz liječenje, a sukladno Zakonu o zaštiti prava pacijenata.

Uključio se i Ured predsjednice 

Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović također se uključio u akciju oko Mile. Angažirali su hrvatskog veleposlanika Pjera Šimunovića u Philadelphiji koji je razgovarao s liječnicima koji bi Milu trebali liječiti.

Veleposlanik je javio da je Mila prioritet te da će u ponedjeljak stići točan plan liječenja i završni troškovnik. Dodali su i kako velik broj medicinskog osoblja radi na njezinom slučaju i čekaju ju. 

Majka: 'Hvala svima na odazivu i akciji' 

Majka male Mile Sanja Matijević Rončević izjavila je za Dnevnik.hr da je Mila "izrazito dobrog općeg stanja" trenutno te da se oporavila od zadnje kemoterapije i posljednje infekcije. 

VELIKO SRCE HRVATSKE Iako nemaju puno, Hrvati su spremni pomoći bolesnoj djeci

- U dogovoru s profesoricom Jelenom Roganović koja je liječi, mi smo je molili da ne odgađamo kemoterapiju s obzirom na najnovije vijesti koje smo jučer dobili iz Amerike, o abnormalnoj cifri koja je potrebna za nastavak liječenja u SAD-u i tražili smo da Mila dobije kemoterapiju sutra ukoliko se nešto ne dogodi do večeras ili do sutra ujutro, Mila će morati početi sutra s kemoterapijom u Rijeci - rekla je majka. 

Na pitanje može li djevojčica Mila odmah otputovati u Ameriku, njezina majka ističe da, ukoliko sutra započne s kemoterapijom, neće biti u stanju putovati još neko vrijeme. 

TATA MARIN ZA 24SATA 'Mila je vesela, a ljuti je što od poziva ne može gledati crtiće'

Sanja Matijević Rončević rekla je i kako nikad, ni u najluđim snovima, nisu očekivali ovakav odaziv javnosti koja im pomaže. 

- Ovo nas je emocionalno dotuklo i nema riječi, nema načina, nema ničega čime možemo zahvaliti ljudima na ovakvom silnom nepamćenom odazivu u ovakvoj akciji i moja poruka ljudima je da sva sredstva koja ne budu potrošena na liječenje Mile, uključujući i sva naša privatna sredstva koja smo namijenili za liječenje Mile, bit će utrošena u liječenje druge djece, ukoliko Mila iz bilo kojeg razloga ne stigne do Amerike. To je sigurno - rekla je. 

Pomozite ako možete

24sata u koordinaciji s drugim medijima, apelira na sve koji mogu da pomognu obitelji.. Ako želite pomoći, novac možete uplatiti na račun: HR3641330063110002644 u Banci Kovanica Varaždin na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević”.

Za plaćanja iz inozemstva BIC/SWIFT je SKOVHR22.    

U humanitarnu akciju se uključila i Zaklada Nora Šitum. Milini roditelji zamolili su Norinu mamu Đanu Atanasovsku da prijavi i organizira humanitarnu akciju kako bi sve bilo po zakonu.

Žiro račun humanitarne akcije - PBZ:
Zaklada Nora Šitum
HR2423400091511004008
SWIFT: PBZGHR2X

Idi na 24sata

Komentari 134

  • airbus_1 30.03.2019.

    Treba pomoči, i ja ču!! Al pitanje je sada pa čemu tolko nabrijane cijene oko liječenja... to je van svih granica norme...da košta jedno liječenje tolko, pa zar čemu tolko... to je nenormalno... kud ti novci tolki .. pa zar je to demokracija??? Zar smo se za to borili da plačamo masne nenormalne cifre... pa što piše u zakonu demokracije da svatko biče ima pravo na život bez obzira naciju i rasu...pa zar ga nema????.

  • 30.03.2019.

    Identično uspješno liječenje 4 godišnjeg Britanca u istoj bolnici je koštalo 800.000$. To je manje od 6 miliona kuna. Naravno da je zaklada zatvorena jer je skupljeno dovoljno novca. Sad odjednom reklamirate zakladu Nore Šitum koja nečijom greškom može primati uplate. Ovo liči na lešinarenje.

  • kara marko 30.03.2019.

    Pokušavao sam internet bankarstvom uplatiti na račun oca Marina Rončević pa me stalno upozorava da provjerim IBAN primatelja. Sutra ću otići u PBZ i uplatiti na drugi račun. Samo želim znati kako je kod ostalih koji su uplaćivali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare