Obavijesti

News

Komentari 134

Bolnica: Za Milu (2) postoje tri potencijalna donora na svijetu

Bolnica: Za Milu (2) postoje tri potencijalna donora na svijetu
4

Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović također se uključio u akciju oko Mile. Angažirali su hrvatskog veleposlanika Pjera Šimunovića u Philadelphiji koji je razgovarao s liječnicima

VIDEO

Nakon što se cijela Hrvatska ujedinila i u kratkom roku skupila više od 8 od potrebnih 18 milijuna kuna za liječenje Mile Rončević (2) iz Rijeke koja boluje od leukemije, oglasili su se i iz KBC Rijeka:

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:17

- Pružamo maloj pacijentici pravodobnu i sveobuhvatnu medicinsku skrb sukladno europskim smjernicama za liječenje pedijatrijskih leukemija. Djevojčica je hospitalizirana u Klinici za pedijatriju KBC Rijeka zbog recidiva (povrata) rijetke vrste leukemije od 27. veljače ove godine. Zbog nepovoljnog odgovora na standardnu terapiju, konzultirani su europski eksperti i preporučena terapija druge linije. Lijek klofarabin je nabavljen i čeka se odluka roditelja za njegovu primjenu, kažu u KBC-u i dodaju:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:12

- Učinjeno je pretraživanje Svjetskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i pronađena tri potencijalna darivatelja iz Sjedinjenih Američkih Država, Italije i Njemačke. Trenutno je hrvatski registar u kontaktu s američkim registrom radi potvrdnih testova. Regulatorni okviri nam priječe iznošenje detaljnijih informacija vezanih uz liječenje, a sukladno Zakonu o zaštiti prava pacijenata.

Uključio se i Ured predsjednice 

Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović također se uključio u akciju oko Mile. Angažirali su hrvatskog veleposlanika Pjera Šimunovića u Philadelphiji koji je razgovarao s liječnicima koji bi Milu trebali liječiti.

Veleposlanik je javio da je Mila prioritet te da će u ponedjeljak stići točan plan liječenja i završni troškovnik. Dodali su i kako velik broj medicinskog osoblja radi na njezinom slučaju i čekaju ju. 

Majka: 'Hvala svima na odazivu i akciji' 

Majka male Mile Sanja Matijević Rončević izjavila je za Dnevnik.hr da je Mila "izrazito dobrog općeg stanja" trenutno te da se oporavila od zadnje kemoterapije i posljednje infekcije. 

Iako nemaju puno, Hrvati su spremni pomoći bolesnoj djeci
Iako nemaju puno, Hrvati su spremni pomoći bolesnoj djeci

- U dogovoru s profesoricom Jelenom Roganović koja je liječi, mi smo je molili da ne odgađamo kemoterapiju s obzirom na najnovije vijesti koje smo jučer dobili iz Amerike, o abnormalnoj cifri koja je potrebna za nastavak liječenja u SAD-u i tražili smo da Mila dobije kemoterapiju sutra ukoliko se nešto ne dogodi do večeras ili do sutra ujutro, Mila će morati početi sutra s kemoterapijom u Rijeci - rekla je majka. 

Na pitanje može li djevojčica Mila odmah otputovati u Ameriku, njezina majka ističe da, ukoliko sutra započne s kemoterapijom, neće biti u stanju putovati još neko vrijeme. 

'Mila je vesela, a ljuti je što od poziva ne može gledati crtiće'
'Mila je vesela, a ljuti je što od poziva ne može gledati crtiće'

Sanja Matijević Rončević rekla je i kako nikad, ni u najluđim snovima, nisu očekivali ovakav odaziv javnosti koja im pomaže. 

- Ovo nas je emocionalno dotuklo i nema riječi, nema načina, nema ničega čime možemo zahvaliti ljudima na ovakvom silnom nepamćenom odazivu u ovakvoj akciji i moja poruka ljudima je da sva sredstva koja ne budu potrošena na liječenje Mile, uključujući i sva naša privatna sredstva koja smo namijenili za liječenje Mile, bit će utrošena u liječenje druge djece, ukoliko Mila iz bilo kojeg razloga ne stigne do Amerike. To je sigurno - rekla je. 

Pomozite ako možete

24sata u koordinaciji s drugim medijima, apelira na sve koji mogu da pomognu obitelji.. Ako želite pomoći, novac možete uplatiti na račun: HR3641330063110002644 u Banci Kovanica Varaždin na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević”.

Za plaćanja iz inozemstva BIC/SWIFT je SKOVHR22.    

U humanitarnu akciju se uključila i Zaklada Nora Šitum. Milini roditelji zamolili su Norinu mamu Đanu Atanasovsku da prijavi i organizira humanitarnu akciju kako bi sve bilo po zakonu.

Žiro račun humanitarne akcije - PBZ:
Zaklada Nora Šitum
HR2423400091511004008
SWIFT: PBZGHR2X

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag