To je to što me zanima!

Borili se jedan protiv drugog: 'Svake sekunde sam razmišljao hoću li sresti brata na ratištu'

Iskreno, kad vam netko napada domovinu, ulicu i grad u kojem živite, onda vam je to ispred svega drugoga. To što je moj brat bio na drugoj strani je njegova osobna sramota i donekle možda i moja, rekao je
Vidi originalni članak

Predrag Mišić došao je iz Vukovara u Škabrnju kako bi odao počast žrtvama Domovinskog rata na Dan Sjećanja koji se svake godine obilježava 18. studenog.

No, Predragova priča o ratu je vrlo zapetljana. On je od '91. branio domovinu koju je zajedno sa srpskom vojskom napadao i njegov vlastiti brat. Predrag je bio u HV-u, a njegov brat na srpskoj strani.

POGLEDAJTE VIDEO: Brat na brata u Vukovaru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Borili su se za različite strane. On to opisuje kao osobnu tragediju u ratu.

Hrvatska mu je bila ispred svega, ispred obitelji. 

- Iskreno, kad vam netko napada domovinu, ulicu i grad u kojem živite, onda vam je to ispred svega drugoga. To što je moj brat bio na drugoj strani je njegova osobna sramota i donekle možda i moja - objašnjava. 

Na pitanje 'Zašto vaša?' odgovara: 

- Pa brat je. 

- Svake sekunde sam razmišljao o tome hoću li se naći s bratom na ratištu. No, to se nije dogodilo. Možda i je, to ne znam - dodao je. 

Predragov brat, koliko on zna, je živ i stanuje u Beogradu.  

DAN SJEĆANJA U VUKOVARU Josić: Ne mislim da se SDSS dolazi iskreno pokloniti

Počast odao u Škabrnji 

- Nažalost povezuje nas ista tragedija koju možemo povezati sa svim hrvatskim gradovima i mjestima iz Domovinskog rata. Mislim da je najzahvalnije reći da je ovo tragedija hrvatskog naroda, ne ističući gradove pojedinačno - rekao je Predrag. 

O predstavnicima srpskog vijeća koji su trebali doći odati počast kaže: 

- Mi u Hrvatskoj nemamo predstavnika Srba, a to što aludirate SNV i SDSS, oni nisu predstavnici hrvatskog naroda. Njihovu stranku osnovao je ratni zločinac i jednostavno to treba staviti u taj kontekst. Dok ne bude iskrenog pokajanja i traženja oprosta od toga neće biti ništa. Mislim da tu nema nikakvih zlih namjera, međutim oni jednostavno nemaju što tražiti ovdje. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • he who dares wins 18.11.2020.

    Citao o ovom gospodinu i rado mu dao glas na izborima... svaka vam cast....

  • Don Giovanni 18.11.2020.

    Covjek i samo covjek. Srbija, sta je to? Odite tamo i vidjet cete, cim nstavite put od BG prema jugu nesto sto najvise slici Kajtazijevcime, a onaj kiseli zrak prljavstine i sirotinje moze se osjetit vec tamo na uscu Save u Dunav. Htjeli nehtjeli mi smo im pobjegli 300 g. Svaki posten Srbin je dobrodosao.

  • Mate dalmacija 18.11.2020.

    Sta rec za ovog čovjeka osim svaka cast

Komentiraj...
Vidi sve komentare