To je to što me zanima!

Božinović kaže da ne zna je li kod Banožića utvrđen alkohol u krvi: Istraga ide svojim tijekom

Upitan zašto se ne zna ništa o brzini vožnje niti je li Banožić bio alkoholiziran, odgovorio je protupitanjem: "Zašto mislite da se ne zna? Nije objavljeno. Jučer je bio očevid, danas je podnesena kaznena prijava
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u subotu kako istraga u slučaju prometne nesreće koju je prouzročio Mario Banožić ide svojim tijekom, oni koji imaju sve informacije su policija i odvjetništvo, a tvrdi i da ne zna je li kod Banožića utvrđena prisutnost alkohola u krvi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Božinović, kao i premijer Plenković, nije htio komentirati ništa osim priopćenja koji su stigli iz MUP-a i državnog odvjetništva.

- Sve je sukladno onome što policija i odvjetništvo rade u ovakvim situacijama - rekao je.

O nalazima alkotesta kaže da će to sigurno biti dio predmeta, ali da nije objavljeno jer je danas podnesena kaznena prijava.

- Istraga ide svojim tijekom. Oni koji imaju sve informacije su policija, državno odvjetništvo i kada oni odluče što i kada će podijeliti s javnosti oni će to napraviti - kazao je Božinović. 

Rekao je da je državno odvjetništvo “vlasnik informacija koje medije sada zanimaju”.

- Ja nemam takvih saznanja niti sam netko kome bi oni podnosili svoja izvješća - poručio je. 

NAJAVIO DA ĆE GA POSJETITI Plenković: Banožićevo stanje je i dalje zabrinjavajuće. Predložit ćemo novog ministra obrane...

"Postoje situacije u kojima, ako hoćete i zbog aktera koji su u to involvirani, očevid preuzima županijsko državno odvjetništvo, a to je bio slučaj i jučer, s obzirom da se radi o ministru u Vladi. Prema tome, oni su vlasnici informacija", rekao je novinarima.

PLENKOVIĆ GA RAZRIJEŠIO Obitelj tražila da više ne bude informacija o Banožićevom medicinskom stanju jer je civil

Smijenjeni ministar Mario Banožić izazvao je u subotu ujutro prometnu nesreću u kojem je poginuo 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake.

HUSINEC O NESREĆI Stručnjak o detaljima na vozilu Banožića: 'Jedan mu je spasio život, drugi je morao atestirati'

Četiri osobe privedene u Zadru

Novinari su Božinovića pitali i za recentni slučaj napada huligana na izaslanstvo Crvene Zvezde i novinare u Zadru, te je li trebalo biti više policije u osiguranju tih ljudi. 

OGLASILA SE POLICIJA Banožića su kazneno prijavili! Policija objavila za što ga terete

"Ono što je meni kazao načelnik policijske uprave, košarkaški klub sa stručnim stožerom je bio u jednom zadarskom hotelu i tu je policija radila opservaciju. Jedan dio vodstva se očito odlučio s još nekim osobama koje su također bile napadnute biti na nekom drugom mjestu... policija nije imala informaciju o ovoj skupini. Po samom događaju je krenula intenzivna kriminalistička istraga i u ovom trenutku mislim da su četiri osobe u zadarskoj policiji.

NAPAD NA ZVEZDAŠE I NOVINARE Srpska televizija objavila fotke pretučenih u Zadru. Policija je nastavila privoditi umiješane

Upitan o dvojici hrvatskih maloljetnika uhićenih u međunarodnoj akciji protiv desničarskog terorizma Božinović je rekao da, s obzirom na to da se radi o maloljetnicima, tu postoje ograničenja kada se govori o komunikaciji.

AKO SE ODLUČI VRATITI Marija Banožića u Saboru čeka fotelja i tek malo niža plaća od one koju je imao kao ministar

Ono što je poruka ove akcije to je da je međunarodna policijska suradnja iz dana u dan sve učinkovitija.

"Poruka mladim ljudima i roditeljima je da je dobro imati jedno oko na to gdje su i što rade djeca, pogotovo kad se zatvore u sobama sami s internetom", naglasio je.

PIŠE: IVAN PANDŽIĆ Banožić je trebao otići puno prije nego je usmrtio čovjeka

Na pitanje što su ti maloljetnici zapravo planirali, uzvratio je kako u ovom trenutku nije ovlašten o tome govoriti.

Idi na 24sata

Komentari 160

  • Miške 14.11.2023.

    MM Mucavi muljator

  • Drogbosnup87 13.11.2023.

    Znaš ti sve samo se praviš zna već što. Sinkopa i kod Božinovića.

  • lukicluka11 13.11.2023.

    Običaj u Slavoniji je da se prije lova popije dvije tri slavonske šljivovice, i onda se krene u lov, a koliko je popio mali bane to se neće znati jer se zataškava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare