Mario Banožić i nesreća kod Vinkovaca: Obitelj tražila da bolnica više ne daje informacije javnosti | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 59

Obitelj tražila da više ne bude informacija o Banožićevom medicinskom stanju jer je civil

Obitelj tražila da više ne bude informacija o Banožićevom  medicinskom stanju jer je civil

Kako je Plenković razriješio Banožića, on je sad civilna osoba i obitelj je zatražila da više ne bude informacija o njegovom medicinskom stanju nikome osim njima

VIDEO

Mario Banožić je stabilno. Ne sjeća se nesreće uslijed traume. Izvan je životne opasnosti, ali su ga zbog težine ozljeda prebacili iz Vinkovaca u Osijek. Kako su objavili liječnici, ima nagnječenje mozga i nije bilo unutarnjeg krvarenja.

Doktori će mu morati raditi imobilizaciju ekstremiteta, ali neće biti potrebna operacija. To su zadnje informacije o stanju sad već bivšeg ministra objavljene u subotu, na dan kad je Banožić skrivio nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje djece.

Marija Banožića u Saboru čeka fotelja i tek malo niža plaća od one koju je imao kao ministar
Marija Banožića u Saboru čeka fotelja i tek malo niža plaća od one koju je imao kao ministar

Obitelj je tako tražila

Obitelj je tražila da bolnica više ne daje izjave o njegovom medicinskom stanju, nikome osim njima. Kako je Plenković razriješio Banožića, on je sad civilna osoba i obitelj želi da informacije o njegovom medicinskom stanju dobivaju samo oni.

No ni pola sata od objave teksta, stigla je informacija kako će dr. Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC Osijek i šef kirurške službe, u 13.45 sati ispred bolnice dati izjavu o medicinskom stanju Marija Banožića. Na toj presici dr Šego rekao je kako je Banožić stabilno, izvan životne opasnosti te da se i dalje ne sjeća ničega povezanog s nesrećom.

Išao u lov, pretjecao kamion

Podsjećamo, Banožić je skrivio tešku nesreću u sutobu ujutro. Kako smo doznali, išao je u lov. Pretjecao je kamion po magli i nije se stigao vratiti u svoju traku. Zabio se u kombi iz suprotnog smjera u kojem je bio 40-godišnji G.Š., otac dvoje djece.

Banožić je vozio svoj Nissan Terrano 2,7 TD Wagon iz 2003. godine, koji je u imovinskoj kartici procijenio na 7000 eura. Radi se o automobilu starom 20 godina, a ministar ga je zadržao da mu služi za odlazak u lov. Upravo je u vrijeme nesreće, kako smo prvi objavili, išao u lov. Kako smo doznali, primljen je u bolnicu u lovačkom odijelu. Na vozilu je vidljivo da ima dodatke, poput krovnog nosača i 'roll bara'. Kako nam je rekao stručnjak i sudski vještak za promet Goran Husinec, krovni nosač mu je vjerojatno spasio život, a 'roll bar' je morao atestirati, što vjeruje da je učinio, jer je auto bio registriran i bez toga ne bi prošao tehnički.

Obitelj i prijatelji poginulog oca dvoje djece: 'Goran je bio pravi veseljak. Valjda je to sudbina...'
Obitelj i prijatelji poginulog oca dvoje djece: 'Goran je bio pravi veseljak. Valjda je to sudbina...'

Vojna vozila na očevidu

Na očevidu nesreće primijetili smo automobile vojne policije.

Pa smo poslali MORH-u upit što je vojna policija radila tamo. Mario Banožić je, dok ga Plenković nije razriješio, bio državnik dužnosnik, ministar obrane te je u nesreći sudjelovao privatnim vozilom u privatno vrijeme.

Pravilnik vojne policije jasno je definirao da je vojni sudionik u prometu 'Svaki pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, državni službenik i namještenik u službi u Ministarstvu obrane koji na bilo koji način sudjeluje u prometu na cesti dok obavlja službene poslove i zadaće ili sudjeluje u prometu na cesti vojnim vozilom,  svaki vojni sudionik u prometu koji je na bilo koji način sudjelovao u prometnoj nesreći dok obavlja službene poslove i zadaće ili je sudjelovao u prometnoj nesreći upravljajući vojnim vozilom'. 

MORH nam je odgovorio kako je vojna policija, u skladu s članka 12. stavka 1. tč.11. Pravilnika o vojnopolicijskim poslovima, izašla na mjesto događaja za potebe bilježenja i izvješćivanja.

U skladu sa zakonom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 59

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.