Mario Banožić i nesreća kod Vinkovaca: Obitelj tražila da bolnica više ne daje informacije javnosti | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 59

Obitelj tražila da više ne bude informacija o Banožićevom medicinskom stanju jer je civil

Obitelj tražila da više ne bude informacija o Banožićevom  medicinskom stanju jer je civil

Kako je Plenković razriješio Banožića, on je sad civilna osoba i obitelj je zatražila da više ne bude informacija o njegovom medicinskom stanju nikome osim njima

VIDEO

Mario Banožić je stabilno. Ne sjeća se nesreće uslijed traume. Izvan je životne opasnosti, ali su ga zbog težine ozljeda prebacili iz Vinkovaca u Osijek. Kako su objavili liječnici, ima nagnječenje mozga i nije bilo unutarnjeg krvarenja.

Doktori će mu morati raditi imobilizaciju ekstremiteta, ali neće biti potrebna operacija. To su zadnje informacije o stanju sad već bivšeg ministra objavljene u subotu, na dan kad je Banožić skrivio nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje djece.

Marija Banožića u Saboru čeka fotelja i tek malo niža plaća od one koju je imao kao ministar
Marija Banožića u Saboru čeka fotelja i tek malo niža plaća od one koju je imao kao ministar

Obitelj je tako tražila

Obitelj je tražila da bolnica više ne daje izjave o njegovom medicinskom stanju, nikome osim njima. Kako je Plenković razriješio Banožića, on je sad civilna osoba i obitelj želi da informacije o njegovom medicinskom stanju dobivaju samo oni.

No ni pola sata od objave teksta, stigla je informacija kako će dr. Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC Osijek i šef kirurške službe, u 13.45 sati ispred bolnice dati izjavu o medicinskom stanju Marija Banožića. Na toj presici dr Šego rekao je kako je Banožić stabilno, izvan životne opasnosti te da se i dalje ne sjeća ničega povezanog s nesrećom.

Išao u lov, pretjecao kamion

Podsjećamo, Banožić je skrivio tešku nesreću u sutobu ujutro. Kako smo doznali, išao je u lov. Pretjecao je kamion po magli i nije se stigao vratiti u svoju traku. Zabio se u kombi iz suprotnog smjera u kojem je bio 40-godišnji G.Š., otac dvoje djece.

Banožić je vozio svoj Nissan Terrano 2,7 TD Wagon iz 2003. godine, koji je u imovinskoj kartici procijenio na 7000 eura. Radi se o automobilu starom 20 godina, a ministar ga je zadržao da mu služi za odlazak u lov. Upravo je u vrijeme nesreće, kako smo prvi objavili, išao u lov. Kako smo doznali, primljen je u bolnicu u lovačkom odijelu. Na vozilu je vidljivo da ima dodatke, poput krovnog nosača i 'roll bara'. Kako nam je rekao stručnjak i sudski vještak za promet Goran Husinec, krovni nosač mu je vjerojatno spasio život, a 'roll bar' je morao atestirati, što vjeruje da je učinio, jer je auto bio registriran i bez toga ne bi prošao tehnički.

Obitelj i prijatelji poginulog oca dvoje djece: 'Goran je bio pravi veseljak. Valjda je to sudbina...'
Obitelj i prijatelji poginulog oca dvoje djece: 'Goran je bio pravi veseljak. Valjda je to sudbina...'

Vojna vozila na očevidu

Na očevidu nesreće primijetili smo automobile vojne policije.

Pa smo poslali MORH-u upit što je vojna policija radila tamo. Mario Banožić je, dok ga Plenković nije razriješio, bio državnik dužnosnik, ministar obrane te je u nesreći sudjelovao privatnim vozilom u privatno vrijeme.

Pravilnik vojne policije jasno je definirao da je vojni sudionik u prometu 'Svaki pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, državni službenik i namještenik u službi u Ministarstvu obrane koji na bilo koji način sudjeluje u prometu na cesti dok obavlja službene poslove i zadaće ili sudjeluje u prometu na cesti vojnim vozilom,  svaki vojni sudionik u prometu koji je na bilo koji način sudjelovao u prometnoj nesreći dok obavlja službene poslove i zadaće ili je sudjelovao u prometnoj nesreći upravljajući vojnim vozilom'. 

MORH nam je odgovorio kako je vojna policija, u skladu s članka 12. stavka 1. tč.11. Pravilnika o vojnopolicijskim poslovima, izašla na mjesto događaja za potebe bilježenja i izvješćivanja.

U skladu sa zakonom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 59

VIDEO

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka
DIJETE POGINULO U EKSPLOZIJI

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka

Tragedija se dogodila na vojnom poligonu poznatom kao 'Crvena zemlja' koji je označen velikim tablama upozorenja

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu
OPREZ!

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu

U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj promjenljivo i nestabilno, osobito u drugom dijelu dana. Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, lokalno i izraženijih...
Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'
RAVNATELJICA POTVRDILA

Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'

Petero djece, svi u dobi od 13 do 15 godina, jučer je završilo u bjelovarskoj bolnici s teškim ozljedama. Jednom djetetu se liječnici bore za život...