Obavijesti

News

Komentari 59

Obitelj tražila da više ne bude informacija o Banožićevom medicinskom stanju jer je civil

Obitelj tražila da više ne bude informacija o Banožićevom  medicinskom stanju jer je civil

Kako je Plenković razriješio Banožića, on je sad civilna osoba i obitelj je zatražila da više ne bude informacija o njegovom medicinskom stanju nikome osim njima

VIDEO

Mario Banožić je stabilno. Ne sjeća se nesreće uslijed traume. Izvan je životne opasnosti, ali su ga zbog težine ozljeda prebacili iz Vinkovaca u Osijek. Kako su objavili liječnici, ima nagnječenje mozga i nije bilo unutarnjeg krvarenja.

Doktori će mu morati raditi imobilizaciju ekstremiteta, ali neće biti potrebna operacija. To su zadnje informacije o stanju sad već bivšeg ministra objavljene u subotu, na dan kad je Banožić skrivio nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje djece.

Marija Banožića u Saboru čeka fotelja i tek malo niža plaća od one koju je imao kao ministar
Marija Banožića u Saboru čeka fotelja i tek malo niža plaća od one koju je imao kao ministar

Obitelj je tako tražila

Obitelj je tražila da bolnica više ne daje izjave o njegovom medicinskom stanju, nikome osim njima. Kako je Plenković razriješio Banožića, on je sad civilna osoba i obitelj želi da informacije o njegovom medicinskom stanju dobivaju samo oni.

No ni pola sata od objave teksta, stigla je informacija kako će dr. Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC Osijek i šef kirurške službe, u 13.45 sati ispred bolnice dati izjavu o medicinskom stanju Marija Banožića. Na toj presici dr Šego rekao je kako je Banožić stabilno, izvan životne opasnosti te da se i dalje ne sjeća ničega povezanog s nesrećom.

Išao u lov, pretjecao kamion

Podsjećamo, Banožić je skrivio tešku nesreću u sutobu ujutro. Kako smo doznali, išao je u lov. Pretjecao je kamion po magli i nije se stigao vratiti u svoju traku. Zabio se u kombi iz suprotnog smjera u kojem je bio 40-godišnji G.Š., otac dvoje djece.

Banožić je vozio svoj Nissan Terrano 2,7 TD Wagon iz 2003. godine, koji je u imovinskoj kartici procijenio na 7000 eura. Radi se o automobilu starom 20 godina, a ministar ga je zadržao da mu služi za odlazak u lov. Upravo je u vrijeme nesreće, kako smo prvi objavili, išao u lov. Kako smo doznali, primljen je u bolnicu u lovačkom odijelu. Na vozilu je vidljivo da ima dodatke, poput krovnog nosača i 'roll bara'. Kako nam je rekao stručnjak i sudski vještak za promet Goran Husinec, krovni nosač mu je vjerojatno spasio život, a 'roll bar' je morao atestirati, što vjeruje da je učinio, jer je auto bio registriran i bez toga ne bi prošao tehnički.

Obitelj i prijatelji poginulog oca dvoje djece: 'Goran je bio pravi veseljak. Valjda je to sudbina...'
Obitelj i prijatelji poginulog oca dvoje djece: 'Goran je bio pravi veseljak. Valjda je to sudbina...'

Vojna vozila na očevidu

Na očevidu nesreće primijetili smo automobile vojne policije.

Pa smo poslali MORH-u upit što je vojna policija radila tamo. Mario Banožić je, dok ga Plenković nije razriješio, bio državnik dužnosnik, ministar obrane te je u nesreći sudjelovao privatnim vozilom u privatno vrijeme.

Pravilnik vojne policije jasno je definirao da je vojni sudionik u prometu 'Svaki pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, državni službenik i namještenik u službi u Ministarstvu obrane koji na bilo koji način sudjeluje u prometu na cesti dok obavlja službene poslove i zadaće ili sudjeluje u prometu na cesti vojnim vozilom,  svaki vojni sudionik u prometu koji je na bilo koji način sudjelovao u prometnoj nesreći dok obavlja službene poslove i zadaće ili je sudjelovao u prometnoj nesreći upravljajući vojnim vozilom'. 

MORH nam je odgovorio kako je vojna policija, u skladu s članka 12. stavka 1. tč.11. Pravilnika o vojnopolicijskim poslovima, izašla na mjesto događaja za potebe bilježenja i izvješćivanja.

U skladu sa zakonom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...