To je to što me zanima!

Butković najavio megaprojekt: Gradi se drugi most kopno - Krk

Riječ je o cjelovitom rješenju za povezivanje budućeg kontejnerskog terminala u Omišlju s novim cestovnim i željezničkim pristupom, krakom nizinske pruge od Krasice s ogrankom za Krk
Vidi originalni članak

Nakon obnove starog Krčkog mosta ide se u izgradnju novog mosta kopno - Krk, najavio je u ponedjeljak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prilikom obilaska gradilišta obilaznice u Novom Vinodolskom. Riječ je o cjelovitom rješenju za povezivanje budućeg kontejnerskog terminala u Omišlju s novim cestovnim i željezničkim pristupom, krakom nizinske pruge od Krasice s ogrankom za Krk.

'BIJEDNI SPIN' HDZ o Milanoviću: 'Vrhovni lažljivac i kršitelj Ustava. Više mu ni Butković nije zanimljiv'

To je rješenje ne samo za preopterećeni postojeći Krčki most, rekao je Butković, već i potpuno nova prometna cjelina koja bi zadovoljila volumene budućih tereta. Planiran je zahvat duljine sedam kilometara, a predviđena je i pristupna cesta s priključkom od autoceste do novog mosta i spojne ceste na otoku Krku, te do čvorišta Omišalj-sjever.

'BUTKO ĆE U ZATVOR' Milanović: 'Butković će ostati bez svega. Uzet će mu i gebis...'

Novi Krčki most bit će duljine 850 metara, vijadukt Krk 900 metara, tunel 740 metara, a bit će izgrađena i tri čvorišta za povezivanje na postojeću cestovnu infrastrukturu. Prvi korak već je učinjen, pri kraju je nabava za projektiranje izgradnje novog Krčkog mosta, dodao je Butković.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • cool555 11.04.2024.

    Ajde, most... Što ne podvodnim prozirnim tunelom?

  • Roby621 09.04.2024.

    Ideššš ahahahahaha

  • TVP 09.04.2024.

    Jadni predizborni tajming.

Komentiraj...
Vidi sve komentare