To je to što me zanima!

Časne sestre lezbijke: 'Živimo bez straha na Korčuli, a u crkvu idemo samo kad nema nikoga'

Marita i Fani otišle su iz malih mjesta, jedna iz Slavonije, druga s Korčule u samostan. Upoznale su se na susretima sestara i viđale se jednom godišnje četiri godine. Onda su iz samostana otišle
Vidi originalni članak

Nun of your business dokumentarac je Ivane Marinić Kragić koji priča nevjerojatnu ljubavnu priču Marite i Fani, a ovih dana igra u kinima KIC, Tuškanac i Forum. 

Obje su bile mlade časne sestre. Obje su iz malog mjesta, jedna iz Slavonije, druga s Korčule, pobjegle u samostan. Upoznale su se na susretima sestara i kasnije samostan i napustile. 

Za RTL Direkt ispričale su da su ih na Korčuli prihvatili i da žive bez straha. 

- Najbitnija je podrška ljudi koje volimo. Svi smo mi stvoreni kakvi jesmo i trebali bi slušati sebe - poručile su. 

SAMOSTAN KRAJ CRIKVENICE Žele naplatiti dug, ali dužnica je otišla u samostan: 'Ona je časna i de facto više ne postoji...'

Njih dvije vidjele bi se na susretima sestara jednom godišnje i tako četiri godine. Marita je samostan napustila prva. 

- Imala sam Fani kao prijateljicu, povjerila sam joj se o tim temama. Malo se ljuljalo, dok me nije poljuljala - rekla je. 

Dokumentarac prikazuje i život u samostanu. Fani i Marita objašnjavaju kako život nije strog, ali da reda, rada i discipline mora biti. 

- Čovjek mora imati ritam, svašta se naučiš. Samostani su puni uglavnom sposobnih žena - poručile su. No, istaknule su i kako nije sve bilo idealno i da je bilo i zlostavljanja. 

VIRUS U SAMOSTANU U KRIŽEVCIMA Sestre skrbe o djeci s posebnim potrebama: 'Djeca se igraju na dvorištu, nemaju simptome'

- Tako je svugdje i svagdje - u obitelji, na poslu. Tad u tim momentima čovjek nije tog svjestan, danas s odmakom vidiš te neke stvari. Zajednica je super stala u moju obranu kad me se zlostavljalo. 

Što se tiče privatnog života, ističu da su obje aktivistice, na svoj način. U crkvu idu ponekad, kada je prazno. A vjenčanje u crkvi? 

- Vjera je jedno, Crkva je drugo. Nije baš sve crno-bijelo - poručuju. 

Idi na 24sata

Komentari 149

  • Science of the Lambs 20.03.2021.

    Ako se radi o dvije časne sestre, može li se reći da je to bračna zajednica?

  • Science of the Lambs 20.03.2021.

    "Svi smo mi stvoreni kakvi jesmo i trebali bi slušati sebe" to isto može reći neki pedofil, ubojica ili vegetarijanac.

  • jurekcmok 19.03.2021.

    Bravo cure, svi vas ovdje u HR podrzavamo, tako i treba biti!! Nazalost ima i par konzervi koji vas ne trpe, ali zanemarivo je to, vecina pucanstva je uz vas!! A sigurno i ostale casne po raznim crkvenim izbama!

Komentiraj...
Vidi sve komentare