Obavijesti

News

Komentari 15

Sestre skrbe o djeci s posebnim potrebama: 'Djeca se igraju na dvorištu, nemaju simptome'

Sestre skrbe o djeci s posebnim potrebama: 'Djeca se igraju na dvorištu, nemaju simptome'
3

U Domu umirovljenika smješteno 13 korisnika, a u Domu za djecu se nalazi njih 18, nitko od njih nema nikakvih simptoma koji bi upućivali na korona virus.

VIDEO

Oko 13 sati djelatnici Crvenoga križa Križevci došli su do šatora jučer postavljenog u dvorištu samostana časnih sestara bazilijanki u Križevcima. Noseći zaštitnu opremu, ostavili su 45 gotovih obroka.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

Video vijesti 6.10.2020. 01:10

Desetak minuta poslije iz samostana je izašla časna sestra u pratnji još jedne osobe, također pod zaštitnim maskama, kako bi preuzele hranu. Unutar samostana nalaze se dom za starije i dom za djecu, a unatoč tome što su iz samostana rekli da je njihovo osoblje i dalje sposobno pripremati obroke kao i do sada, krizni stožer Koprivničko-križevačke županije odlučio im je olakšati samoizolaciju dovozeći im sva tri obroka. Doručak im voze iz trgovine Robin, a ručak i večeru pripremaju u restoranu KTC.

Razgovarali smo s Melitom Ivančić, zamjenicom šefa stožera Koprivničko-križevačke županije, koja nam je pojasnila da su u sva tri objekta prošlog četvrtka uvedene mjere samoizolacije jer je jedna časna sestra oboljela od Covid-19 i smještena je u koprivničku Opću bolnicu, dok su četiri osobe poslane na kućno liječenje.

- Svi ostali, a to ih je ukupno 45 osoba, pod mjerama su samoizolacije, i zasad je stanje pod kontrolom. Mjere bi trebale trajati negdje do 20. listopada, a djeci istječe za dva dana, ako ne bude novozaraženih - rekla je Ivančić.

Dodala je da su djeca sva zdrava, redovito im mjere temperaturu, a u nadzoru su bili i iz nadležnog centra za socijalnu skrb.

- Djeca nisu testirana, prema procjeni epidemiologa za to nije bilo potrebe - pojasnila je.

Pokušali smo stupiti u kontakt sa sestrom Vjerom, koja je poglavnica samostana koji postoji 105 godina, ali nam je rečeno da je u utorak nema. Nedostupna je bila i sestra Zinodija, koja skrbi o Domu za djecu s posebnim potrebama.

Doduše, uspjeli smo razgovarati s jednom gospođom koja nam se nije željela predstaviti. Rekla nam je da je u Domu umirovljenika smješteno 13 korisnika, a u Domu za djecu se nalazi njih 18, te da nitko od njih nema nikakvih simptoma koji bi upućivali na korona virus.

- Sve je pod kontrolom i nema novozaraženih – pojasnio nam je ljubazan glas s druge strane telefona.

Dodala je kako se o djeci vodi skrb te su neistiniti navodi kako djeca gladuju i žive u nehigijenskim uvjetima.

Pokušali smo doći i do komentara ravnateljice Centra za socijalnu skrb Križevci Sanje Jakopović, no rečeno nam je da je na sastanku. Kako neslužbeno doznajemo, ravnateljica u dogovoru sa županijskim stožerom gotovo na dnevnoj bazi odlazi obići djecu i starce u domu pod punom zaštitnom opremom i s epidemiologom.

Župnik Župe Presvete Trojice u Križevcima, Mihajlo Simunović, u telefonskom je kontaktu s časnim sestrama.

- Djeca su zdrava i dobro su. Trenutno ne idu u školu, pa se igraju na dvorištu - rekao nam je župnik Simunović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak