To je to što me zanima!

Čeka se odobrenje: Rusi predali zahtjev Europi za svoje cjepivo

Još nije poznato koliko će agenciji trebati da odobri Sputnjik V za koji su prije nekoliko dana objavljeni podaci o trećoj fazi kliničkog istraživanja, prema kojima je cjepivo 91,8 posto učinkovito kod starijih od 60 godina
Vidi originalni članak

Rusi su dobili i službenu potvrdu Europske agencije za lijekove koja je zaprimila njihov zahtjev za odobrenje cjepiva Sputnjik V za korištenje u Europskoj uniji.

Oni su zahtjev predali još 29. siječnja nakon što su deset dana prije toga imali znanstvene konzultacije s EMA-om. Ruski investicijski fond RDIF navodi da su i pokrenuli proces predaje potrebnih podataka za odobrenje agencije, piše TASS. Završetak znanstvenih konzultacija važan je korak u procesu odobrenja, a ruski proizvođač sada može pripremiti aplikaciju, što su i učinili.

PRIHVATILA GA I MERKEL Sputnjik V vratio je Rusiju u svjetsku znanstvenu elitu

Još nije poznato koliko će agenciji trebati da odobri cjepivo za koje su prije nekoliko dana objavljeni podaci o trećoj fazi kliničkog istraživanja. Prema podacima iz Lanceta, cjepivo je 91,6 posto učinkovito, a među starijima od 60 godina učinkovitost je, navodi se, 91,8 posto te je prema tome jedno od najsigurnijih na svijetu.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • NikolaTesla 09.02.2021.

    Ne nadajte se, odobrenje neće dati, sa 333 idiotska , totalno nevezana razloga sa medicinskog stanovišta. A i kad ga daju napokon, odugovlačiti će i namjerno sabotirati dostavu. Netko je previše love uložio u ovu plandemiju i previše mita podijelio političarima i medijima , e da im sad Rusi pokvare "posao"...

  • NikolaTesla 09.02.2021.

    Cijepit se neću i tako, no way hose. Ali da hoću, Sputnik V bi bio izbor.. Pfizerov otrov i AstraZenecin sapun nit pod razno.

  • JosipGvozden 09.02.2021.

    Kolo se odmotava al polako samo treba bit pažljiv što iza ovog svega dolazi

Komentiraj...
Vidi sve komentare