To je to što me zanima!

Članice Pussy Riota u zatvoru štrajkaju glađu: Traže smještaj u jednoj ćeliji i da mogu pričati

Maria Alyokhina i Lyusya Shtein zahtijevaju smještaj u jednoj ćeliji i mogućnost komuniciranja, objavili su nezavisni portal Meduza i portal za građanska prava Ovd-Info
Vidi originalni članak

Dvije članice punk benda Pussy Riot počele su štrajkati glađu u zatvoru u blizini Moskve gdje trenutno služe kazne, objavila su u subotu dva nezavisna ruska novinska portala.

Maria Alyokhina i Lyusya Shtein zahtijevaju smještaj u jednoj ćeliji i mogućnost komuniciranja, objavili su nezavisni portal Meduza i portal za građanska prava Ovd-Info.

Alyokhini i Shtein trenutno je zabranjeno međusobno razgovarati u zatvoru, a prema izvješćima, ta zabrana nema zakonsku osnovu.

OMELI I NAŠE NOGOMETAŠE Pussy Riot prvi put u Zagrebu: 'Djevice Marijo, svrgni Putina'

Obje žene služe dvotjedne zatvorske kazne zbog organiziranja prosvjeda podrške zatvorenom ruskom oporbenom čelniku Alekseju Navaljnom prethodno ovoga mjeseca.

Članice benda ruska je policija u više navrata uhićivala, što je često rezultiralo zatvorskim kaznama, budući da su postigle međunarodnu slavu zbog izvođenja "punk molitve" u znak prosvjeda protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina u moskovskoj katedrali Krista Spasitelja 2012. godine.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Bluebird 26.12.2021.

    Ne dajte im jesti ni kad prestanu strajkati!

Komentiraj...
Vidi sve komentare