News

Komentari 1

Članice Pussy Riota u zatvoru štrajkaju glađu: Traže smještaj u jednoj ćeliji i da mogu pričati

Članice Pussy Riota u zatvoru štrajkaju glađu: Traže smještaj u jednoj ćeliji i da mogu pričati

Maria Alyokhina i Lyusya Shtein zahtijevaju smještaj u jednoj ćeliji i mogućnost komuniciranja, objavili su nezavisni portal Meduza i portal za građanska prava Ovd-Info

Dvije članice punk benda Pussy Riot počele su štrajkati glađu u zatvoru u blizini Moskve gdje trenutno služe kazne, objavila su u subotu dva nezavisna ruska novinska portala.

Maria Alyokhina i Lyusya Shtein zahtijevaju smještaj u jednoj ćeliji i mogućnost komuniciranja, objavili su nezavisni portal Meduza i portal za građanska prava Ovd-Info.

Alyokhini i Shtein trenutno je zabranjeno međusobno razgovarati u zatvoru, a prema izvješćima, ta zabrana nema zakonsku osnovu.

Obje žene služe dvotjedne zatvorske kazne zbog organiziranja prosvjeda podrške zatvorenom ruskom oporbenom čelniku Alekseju Navaljnom prethodno ovoga mjeseca.

Članice benda ruska je policija u više navrata uhićivala, što je često rezultiralo zatvorskim kaznama, budući da su postigle međunarodnu slavu zbog izvođenja "punk molitve" u znak prosvjeda protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina u moskovskoj katedrali Krista Spasitelja 2012. godine.

Najčitaniji članci