To je to što me zanima!

Covid afera: Filip Mihalić bio je napokon na razgovoru u policiji. U istragu se uključio i USKOK

U nedjelju navečer, više od mjesec dana od prvog članka u našoj istraživačkoj seriji, Filip Mihalić je po prvi put izravno pokušao komunicirati s novinarima 24sata
Vidi originalni članak

Filip Mihalić bio je nedavno na razgovoru u policiji, a u istragu se uključio i USKOK, neslužbeno doznajemo. 

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, 24sata su nakon višemjesečne istrage ekskluzivno otkrila kako je Filip (24), sin bivšeg zastupnika HDZ-a Anđelka Mihalića, a i sam HDZ-ovac, osuđen 2020. za krivotvorenje novca. Prije nekoliko mjeseci prijavljen je za prijetnje i silovanje, a trenutačno ga istražuju policija i PNUSKOK zbog sumnje u krivotvorenje COVID testova. Prema informacijama s kojima raspolažemo, Filip je u početku uvozio originalne kineske testove, ali se u drugoj polovici prošle godine prebacio na drugu vrstu biznisa. Sumnja se da je uvozio krivotvorine iz jedne turske tvornice, a zatim ih raspačavao po Hrvatskoj i Europskoj uniji. U slučaj je uključen i Interpol.

EKSKLUZIVNO: VELIKA ISTRAGA 24SATA Filip (24) je dobio milijune od RH za covid testove. Istražuje se je li dio tih testova krivotvoren

Sada doznajemo da je policija razgovarala s mladim Mihalićem o otkrićima 24sata. Također, neslužbeno doznajemo da je USKOK preuzeo slučaj te provodi izvide i predistražne radnje. Neslužbeno doznajemo i da je prijava za silovanje i prijetnje odbačena na Odvjetništvu u Velikoj Gorici s obrazloženjem na dvadesetak stranica, uz uputu oštećenoj da u određenom roku može poduzeti progon nad Filipom.

U međuvremenu, javio nam se i sam Filip. Nakon saznanja da pokušavamo komunicirati s ljudima povezanim s njim, nazvao je u nedjelju navečer, predstavio se kao Filip Mihalić i pokušao dogovoriti sastanak s novinarima 24sata s prijedlogom da će on odgovoriti na pitanja umjesto ljudi do kojih smo pokušali doći. Odbio je prijedlog da se sastanemo u našoj redakciji, rekavši naposljetku da će ipak razmisliti o tome.

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO Usporedili test koji je uvezao Mihalić i original: 'Odgovorno tvrdim da su krivotvoreni'

Inače, prije objave prvog u seriji istraživačkih tekstova o Mihaliću, javio nam se Anđelko Mihalić, Filipov otac, i otvoreno zatražio sastanak. Anđelko je prokurist u Filipovoj firmi. Sastali smo se u jednom zagrebačkom hotelu, a on je nešto više od sat vremena pokušavao objasniti čime se točno bavi njegov sin. Filipa nije bilo, baš tog dana morao je otputovati u inozemstvo. Tada nam je obećao dogovoriti zajednički sastanak s Filipom kako bismo razriješili sve nedoumice. Također je obećao detaljno odgovoriti na sva naša pisana pitanja, s priloženom dokumentacijom i fakturama. Sastanak s Filipom nikad se nije dogodio. Odgovori na poslana pitanja nikad nisu stigli. 

ISPOVIJEST SVJEDOKA EKSKLUZIVNO Svjedočanstvo iz istanbulske tvornice: 'Filip im je kupio strojeve, testovi su lažni'

U nedjelju navečer, više od mjesec dana od prvog članka u našoj istraživačkoj seriji, Filip Mihalić je po prvi put izravno pokušao komunicirati s novinarima 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • lokal patriota 06.06.2023.

    Brz ovaj hrvatski zakon, nema se šta reći. Samo eto kako i za koga.

  • lukicluka11 06.06.2023.

    Ma je li moguće, pa tko smije da privede HDZ domoljuba- kriminalca lopova, koji ima plavu hdz iskaznicu.

  • DDlojzek1967 06.06.2023.

    Odnio vrag prišu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare