To je to što me zanima!

Covid potvrde: Više od polovice građana podržalo bi njihovo uvođenje za kafiće, restorane...

Tisuće građana došli su iz raznih dijelova Hrvatske na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu kako bi izrazili nezadovoljstvo mjerama. Istraživanje HRejting pokazuje da bi se većina ipak složila sa širom upotrebom
Vidi originalni članak

Čak 55 posto ispitanika HRejting istraživanja, koji je objavljen u Dnevniku HTV-a, podržava uvođenje COVID potvrda za ulazak u kafiće, restorane, frizerske salone, teretane, po uzoru na Njemačku i Italiju. Oko 40 posto njih se ne slaže s tim.

Slična brojka, 39,4 posto ispitanih, navode da bi podržali mjeru lockdowna za necijepljene, koji ne bi smjeli izlaziti iz kuće osim s opravdanim razlogom, primjerice nabavke hrane ili odlazak na posao, kao što to uvodi Austrija.

OKUPLJENO MNOŠTVO FOTO Pogledajte transparente s prosvjeda: 'Sloboda se ne traži, ona se živi', 'Potvrde su ucjena'

Tu mjeru ne podržava 55,5 posto ispitanika. Mali postotak ne zna ili ne želi odgovoriti.

Kada je riječ o uvođenju COVID potvrda za sve zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao što je to napravila Italija, podržalo bi 53,5 posto posto ispitanika, a oko 40 posto ne bi.

BOŽINOVIĆ BEZ DETALJA: 'Uskoro ćemo objaviti na koji način će ići sankcije za potvrde. Neki policajci su već kažnjeni'

Ostali ne znaju ili ne žele odgovoriti.

COVID potvrde za sve vjernike na molitvama u vjerskim objektima, kao što je u Sloveniji, podržalo bi gotovo 53 posto ispitanika, dok njih 39,5 posto ne bi.

UHITILI ŽENU I POSREDNIKA Pala skupina u Zagrebu: Kako bi dobili Covid potvrde, u sustavu lažirala podatke o cijepljenju

Za uvođenje COVID potvrda za učenike srednjih škola, 60 posto ispitanika ne bi podržalo tu mjeru, dok bi 33 posto ispitanika podržalo.

SKUPE GREŠKE Ogorčeni zbog propusta drugih: 'Cijepili smo se i već pet dana zovemo, a potvrda još nemamo'

Ovaj HRejting ispituje odnos ispitanika prema odabranim mjerama za suzbijanje pandemije donesenima u drugim europskim zemljama. Istraživanje je provedeno od 15. do 17. studenog na uzorku od 1400 ispitanika. Najveća pogreška uzorka je +/- 2,62%, a pouzdanost istraživanja 95%.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • 22.11.2021.

    **Admin** Postovani, molimo vas iskljucite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  • proljevakserski antifufač 22.11.2021.

    kapitalna kazna za drzavne sluzbenike koji donose po gradjane stetne odluke : vise od polovice gradjana podrzalo bi uvodjenje takve kazne. ;-)

  • Kovid91 22.11.2021.

    Mi inace vjerujemo medijima jel !?!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare