To je to što me zanima!

Curić je Brkićev suborac, kum i vrijedio je kao čovjek s vezama

Brkić i Curić su se upoznali u specijalnim jedinicama Alfe kojih su obojica bili članovi i prošli razna bojišta. Otad ih veže neraskidivo prijateljstvo koje je rezultiralo i kumstvom
Vidi originalni članak

O Blažu Curiću malo je javnih podataka, fotografija, nema objavljenu biografiju. Sve jer je vrijedio kao čovjek iz sjene koji se ne voli eksponirati, ali je uvijek bio pri ruci i HDZ-u i Milijanu Brkiću.

AFERA LAŽNI SMS-OVI Uhićen Tolušićev vozač i Vasin kum: Dojavio je Vargi o istrazi

Curić je uhićen kao jedan od vozača ministra Tomislava Tolušića koji i sam vrijedi kao blizak drugom čovjeku HDZ-a Milijanu Brkiću.

Upravo Curić je osumnjičen da je dojavio Franji Vargi da je pod istražnim mjerama i da uništi sve kompromitirajuće materijale oko lažiranja SMS-ova za Zdravka Mamića.

- Ne znam još ništa, nisam se još susreo s klijentom. Tek ćemo vidjeti nakon sastanka što će biti - rekao je Krešimir Vilajtović, odvjetnik osumnjičenog Curića. 

Nakon ispitivanja u USKOK-u, Curić je odveden u pritvor. Kako doznajemo, branio se šutnjom, a osumnjičen je za pokušaj sprečavanja dokazivanja. 

Brkić i Curić su se upoznali u specijalnim jedinicama Alfe kojih su obojica bili članovi i prošli razna bojišta. Otad ih veže neraskidivo prijateljstvo koje je rezultiralo i kumstvom. Da veze nisu površne, svjedoče i objave Brkićeve kćerke na društvenim mrežama. Kada je išla jahati na hipodrom, označila je da je upravo Curić s njom. Na fotografijama sa Sinjske alke, također Helena Brkić označava Curića zajedno sa svojim ocem.

"SVI BI TREBALI BITI KAŽNJENI" Tolušić: Nisam znao do jutros da je moj vozač dojavio Vargi...

Curić je, prema, dostupnim podacima, rođen 1969. godine. Njegova karijera je vezana uz Brkića. Dok je ovaj bio glavni tajnik HDZ-a, vozio ga je upravo Curić. Oni koji ga poznaju kažu da je Curić uvijek vrijedio kao operativac koji je spreman obaviti poslove za Brkića, HDZ i bio je onaj kome se trebalo obratiti.

TOMISLAV KLAUŠKI Brkić je bio HDZ-ovo rješenje. Kako je sada postao problem?

- Vrijedio je kao čovjek s dobrim vezama u Sigurnosno obavještajnoj agenciji i Ministarstvu unutarnjih poslova. On i Brkić su uvijek bili kao prst i nokat. Bio mu je na raspolaganju, a mnogima je bilo čudno kada je postao Tolušićev vozač. Bilo je zbog toga spekulacija da Brkić manje vjeruje Tolušiću, pa šalje svog čovjeka da ga kontrolira - kaže nam jedan upućeni sugovornik koji je ipak ostao zatečen Curićevim uhićenjem.

Idi na 24sata

Komentari 231

  • škver 26.09.2018.

    Sad će se Curić nagoditi. Ne ginu mu Krapinske.

  • Rollan Rollan 26.09.2018.

    Opet dvodomni galopiraju. Opet kumovi, susjedi, suborci i sl.Kakav je to "borac" i za što se taj "borio", kada ovako podmuklo dila povjerljive podatke, vara državu i krši zakone. I od kuda uopće jednom šoferu tajni podatak, pa vozi samo poljoprivrednog frajera? Nije valjda nešto načuo na nekom poljoprivrednom sajmu. Dajte javno ime onoga koji dozvoljava da "najtajniji" podaci procure. Pa što su nam napravili iz domovine, prljavu malu kaljužu u kojoj su se krokodili počeli sukobljavati jer ponestaje plijena.

  • MaliDino 26.09.2018.

    Čovjek je vozač ali sa vezama?? Čovjek iz sjene? Haha. To je isto kao da kitarovicka vozi premijera. 😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare