To je to što me zanima!

Dalmacija se još oporavlja od megapoplava, ali stižu loše vijesti: Kiša će padati i danas

Veliko nevrijeme zahvatilo je u četvrtak Dalmaciju. Voda je poplavila ceste, ušla u kuće, a u samo 24sata palo je preko 120 litara kiše po metru kvadratnom. I danas možemo očekivati oborine...
Vidi originalni članak

Veliko nevrijeme pogodilo je Dalmaciju u četvrtak, a obilne kiše nastavljaju se u petak. Nevrijeme je zahvatilo i splitsko područje u četvrtak ujutro i pod vodom ostavilo brojne ceste. Vatrogasci su imali pune ruke posla.

Nevrijeme je uzrokovalo bujice na kolnicima i prometne čepove.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalmacija pod vodom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pod vodom su se našle i ulice oko stadiona na Poljudu, ali i glavna prometnica - Ulica Domovinskog rata.

Potopljeni su i Dioklecijanovi podrumi.

Kako javljaju mjerodavni portali, palo je preko 120 litara kiše po metru kvadratnom u 24 sata, što se posljednji put dogodilo u dalekom srpnju 1975. godine. 

VIDEO: KUĆE I CESTE POD VODOM Bujice poplavile Podgoru: Muža sam držala da me ne odnese, voda je izlazila čak iz zahoda...

Pogođeno je i šire splitsko područje. Kiša je u Trilju padala cijeli dan te uzrokovala poplavu,  a duž magistrale odrone zemlje. Iako se kiša smirila, Cetina je nabujala, vodostaj joj nikad nije bio veći... 

Situacija je bila slična i u Makarskoj. Čitateljica je poslala snimku s magistrale iz smjera Igrani prema Živogošću. U prometu nije bilo puno automobila. Voda je plavila cestu.

POPLAVA U TRILJU Kiša je padala cijeli dan, a onda je centar odjednom poplavio. 'Trgovine su sve pod vodom'

Državni hidrometeorološki zavod upozorava kako će kiša padati i danas. Oborina će biti češća i lokalno obilna u Dalmaciji, a poslijepodne malo kiše može pasti i na sjevernom Jadranu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 3 poluvrijeme 04.12.2020.

    Znanstvenici utvrdili da virus covid-19 kad se diže u visinu uzrokuje veeeliku kišu..

  • BlackRaven 04.12.2020.

    Godine i godine mažnjavanja love od komunalnih doprinosa , nula ulaganja, nula gradnje - obično dovode do ovoga. Slobodno zavrnite ušesa "lokalnim šerifima" i pitajte di su pare. A onda ih tužite za nastalu štetu ili im prestanite plaćati ikakve lokalne doprinose i poreze na zrak. Najbolje oboje. Da vas nemogu stisnut ovrhom, jer vi već imate njih na sudu.

  • Dr.Gonzo. 04.12.2020.

    Samo neka pada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare