To je to što me zanima!

Dani Adamcovoj je cijela obitelj okrenula leđa. Prijatelji sad skupljaju za njeno liječenje

Dana Adamcova (57) pronađena je dezorijentirana, ozlijeđena i s amnezijom u uvali na otoku Krku. Nakon 20 dana, prebačena je u Slovačku, a kad i ako se oporavi, morat će platiti liječenje i stati na noge
Vidi originalni članak

Dana Adamcova, žena bez pamćenja pronađena na Krku, više nije pacijentica KBC Rijeka. Dvadeset dana nakon što je pronađena ozlijeđena i dezorijentirana kod mjesta Rudine na Krku, vratila se u Slovačku.

Slovačka ambasada dugo nije znala što bi s njom, obzirom da ju je njena obitelj odlučila ignorirati, čak i u ovoj nesreći. U slovačkom Trenčinu, Daninom mjestu prebivališta, malo tko želi komentirati rasplet događaja.

- Ne znamo ništa. Nitko nam nije javio ni da dolazi niti da trebaju našu asistenciju u smještanju gospođe u lokalnu bolnicu ili negdje na skrb - kratko su nam rekli iz ureda gradonačelnika, Richarda Rybníčeka.

OBITELJ NE ŽELI IMATI VEZE S NJOM Sestra misteriozne žene s Krka Dane Adamcove: 'Kod vas je? Dobro. Nećemo dolaziti po nju'

Oko njenog oporavka vlada zavjet šutnje. Hrvatska policija kaže da nemaju veze s cijelim slučajem otkad su saznali njen identitet, sve su na sebe preuzele slovačka policija i ambasada.

- Ni oni ne znaju što bi jer se ona ne sjeća, nema sredstava pa se ne može ni brinuti o sebi, a njene sestre više ne pričaju ni s ambasadom - govori nam osoba upućena u istragu i zbrinjavanje Adamcove. 

Njeni prijatelji iz Los Angelesa, Nina Smidt i Tyler Madsen, nisu mogli pustiti Danu da se sama snalazi i da po tko zna koji put gradi život ispočetka. Pogotovo jer se Dana ne sjeća ni kako se zove, kamoli da je nekoć bila uspješna dizajnerica nakita. Nina i Tyler su pokrenuli su GoFundMe kampanju s ciljem od pet tisuća dolara, a svi prihodi idu direktno Dani kako bi mogla platiti troškove liječenja i stati na noge.

- Osjećamo moralnu odgovornost da podupremo Danu u ovim teškim trenucima u njenom životu. Morali smo napraviti nešto kako bismo joj pomogli da dobije financijsku pomoć koja joj je prijeko potrebna. Briga svih koji su se uključili u potragu za njenim identitetom, trud kojeg mediji ulažu kako bi ispričali njenu priču i razumijevanje da nakon spašavanja dolazi oporavak su nas potaknuli da pokrenemo ovu akciju skupljanja novca - rekla je Smidt za total-croatia.news.

SVE VIŠE DOJAVA O IDENTITETU Javila se Amerikanka koja tvrdi da je Daniela A. tajanstvena žena s Krka: 'Radile smo skupa'

Podsjetimo, Smidt i Madsen su Adamcovu upoznali nakon njenog povratka u SAD 2008. godine. Tvrtka u kojoj je radila Nina Smidt zapošljavala je beskućnike, pa je Dana tamo izrađivala nakit, a Madsen joj je pružio besplatni smještaj kako bi mogla uštedjeti i stati na noge.

Tad je uspjela, pa je 2015. godine otišla u Irsku gdje se navodno ponovno udala. No 2018. se vraća u Slovačku gdje radi sitne poslove. Iz svjedočanstava njenih prijatelja i malo informacija koje je dala njena obitelj prije nego su se potpuno isključili, nitko zapravo nije znao sve nedaće koje je Dana doživjela u životu.

TOP 5 NAJČITANIJIH ČLANAKA Životna priča Daniele A. - žene s Krka: Njen nakit nosili Brigitte Bardot i zvijezde 'Prijatelja'

Smidt i Madsen se nadaju da će humanitarna akcija pomoći te da Dana neće još jedan životni brodolom proći sama. Za sad je skupljeno svega 370 dolara, a donirati možete OVDJE.

Još ste čitali:

Obitelj Đokić su ubili, a zatim su ih zapalili: Tijela su pronađena u rupi

Tragičan kraj potrage: Pronašli izgoreni auto nestalih Đokića

Vlasnik kuće u kojoj je živio dječak iz Pule: 'Nismo fanatici, nitko nije znao da je bolestan'

Gledatelji zadovoljni finalnom večerom za 5

 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • Orfej 03.10.2021.

    Ako je ona uopće ta Dana Adamcova?

  • marley01 03.10.2021.

    Da su joj ikada obitelj bili možda ne bi niti došla u situaciju da luta po svijetu!!!Svaka čast obiteljima koje u ovakvoj situaciji pronađu adekvatno rješenje.Ne dao Bog nikome,no svakako bolje od beskućništva.

  • jumanjii 03.10.2021.

    žena nema nikoga da joj pomogne iz familije i očito joj nije prvi put da se nađe u takvoj situaciji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare