Obavijesti

News

Komentari 124

Životna priča Daniele A. - žene s Krka: Njen nakit nosili Brigitte Bardot i zvijezde 'Prijatelja'

Životna priča Daniele A. - žene s Krka: Njen nakit nosili Brigitte Bardot i zvijezde 'Prijatelja'

Daniela A. rodila se u Trenčinu u Slovačkoj. S 19 godina otišla je u Ameriku. Počela je raditi s nakitom. Njezine kreacije nosili su slavni holivudski glumci. U Slovačku se vratila 2000. godine

VIDEO

24sata prvi je objavio priču o misterioznoj ženi koju su krvavu pronašli na Krku. Nije se ničega sjećala i pričala je engleski. Našu priču prenijeli su svi svjetski mediji. Otkrili smo njezin identitet. Sad se pojavljuje sve više informacija o Danieli A. iz Slovačke. Javilo nam se nekoliko ljudi iz Češke i Slovačke, nisu bili povezani, ali svi su nam rekli isto ime i pokazali iste fotografije - na njima je bila Daniela A, žena koju su pronašli krvavu na Krku. Ovo je njezina priča.

Pokretanje videa...

Nakon objave 24sata javile su nam se dvije žene: 'Mislim da je žena s Krka moja prijateljica iz škole' 01:09

Sve o misterioznoj ženi čitajte ovdje

Daniela A. rodila se u Trenčinu u Slovačkoj. S 19 godina otišla je u Ameriku. Počela je raditi s nakitom, prenosi slovački portal mytrencin.sme priču o Danieli A.

Objavili su je 2008. godine.

 

Obitelji je rekla da ide u Ameriku u zadnji čas. Pozvala je sestru da ide s njom.

- Htjela sam ići u Australiju ili Novi Zeland, to je bio moj smjer. Osoba koja mi je pomogla s vizom me u zadnji čas odgovorila. Nisam poznavala nikoga u SAD-u. Nisam rekla svojoj obitelji da idem do zadnjeg trenutka. Pozvala sam sestru i prijatelje da dođu sa mnom, ali nisu htjeli pa sam otišla sama - rekla je u intervjuu 2008.

Put ju je odveo u Los Angeles. Prva tri mjeseca bilo je teško, tražila je smještaj i učila novi jezik. Prvo je bila dadilja pa spremačica. Nakon godinu dana je počela raditi u agenciji za nekretnine. Tada se odlučila studirati dizajn.

Specijalizirala se za izradu nakita. Radila je nakit od zlata, dragog kamenja i bisera. Išlo joj je sve bolje i prijatelj koji je bio glazbeni menadžer povezao ju je s ljudima u filmskoj industriji. Počela je raditi nakit koji su koristili u filmovima i serijama.

Njezine kreacije nosila je glavna glumica u seriji Sabrina, mlada vještica.

- Odlučila sam studirati dizajn u Santa Monici, specijalizirala sam se za ručno rađeni nakit. Dobila sam posao u zlatarni. Ispočetka sam svoje dizajne kreirala s jeftinijim materijalima, a nakon toga sam počela ulagati u skuplji materijal i opremu - objasnila je.

 

Čak su i glumci u megapopularnoj seriji 'Prijatelji' nosili njezine kreacije.

Diane Ross je kupila pet njezinih radova odjedanput, a nakite koje je izrađivala nosili su i Brigitte Bardot, Barbara Streisand i zvijezde serije Melrose Place. Postala je popularna diljem svijeta.

Izlagala je u New Yorku, Japanu i Hong Kongu. U Los Angelesu je upoznala i supruga, koji je filmski producent, no rastavili su se 2000. godine. Tad se vratila u Slovačku. 

- Htjela sam isprobati nešto drugačije, nešto novo. Nakon rastave, htjela sam ponovno udahnuti i promijeniti okolinu. Htjela sam se ponovno zbližiti s obitelji, nadoknaditi izgubljeno vrijeme - rekla je Daniela A. prije 13 godina slovačkom portalu. 

U Slovačku se vratila 2000. godine, nakon što se razvela sa suprugom. Nedostajala joj je obitelj. I kod kuće je pokrenula biznis s nakitom. Kaže da je taj dar naslijedila od oca. Ostala je u Slovačkoj iako je na trenutke razmišljala o povratku u Ameriku. 

To je priča o Danieli A., ženi koju su, pod još nerazjašnjenim okolnostima, pronašli na Krku, krvavu i bez pamćenja.

Još ste čitali na 24sata:

Javila se Amerikanka i prepoznala Danu A.: 'Radile smo skupa'

Četiri znaka da ste zaljubljeni u krivog partnera i gubite vrijeme 

Strava na A3: Stajao kraj vozila u kvaru, udario ga kamion i usmrtio ga. Vozač pobjegao

Violinistica Bianca na policiji: 'Spasite me! Ukrali su mi gole fotke, bojim se da će ih objaviti!'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava