To je to što me zanima!

Darko Kovačević Daruvarac uskoro bi mogao na slobodu? Sud mu je dao zeleno svjetlo

Tužiteljstvo je uložilo žalbu na odluku vijeća za uvjetni otpust, a navode kako zatvorska kazna nije postigla svoju svrhu poznavajući Kovačevićevu prošlost i prethodna kaznena djela
Vidi originalni članak

Darko Kovačević poznatiji kao Daruvarac mogao bi ranije biti pušten na slobodu. Tužiteljstvo u Sisku žalilo se na odluku vijeća za uvjetni otpust Županijskog suda koje je dalo zeleno svjetlo da Kovačević ranije izađe iz zatvora.

Podsjetimo, Daruvarac je u lipnju 2018. u jednom zadarskom kafiću brutalno premlatio bivšu djevojku, tada 18-godišnjakinju. Slučaj je izazvao veliki interes javnosti, a propitivale su se odluke sudaca u tom postupku. Kovačević je netom nakon odlaska na služenje kazne u Glinu podnio prijavu protiv svoje bivše djevojke za podnošenje lažnog iskaza, a Općinsko državno odvjetništvo u Zadru odbacilo je kaznenu prijavu protiv premlaćene djevojke.

ŽELI NA SLOBODU Daruvarac tražio smanjenje kazne jer je postao otac

Daruvarac se na izdržavanje kazne zatvora javio u kolovozu 2019. godine, a u međuvremenu je pokrenuo čitav niz pravnih lijekova ne bi li uspio ukinuti pravomoćnu presudu i izbjeći zatvor. Tražio je smanjenje kazne jer je po odlasku u zatvor postao otac, a sud mu je taj zahtjev prvo odbio da bi nakon uložene žalbe dobio tri mjeseca manje zatvora.

Vijeće za uvjetni otpust uvažilo mu je molbu, a osim zadarskog odvjetnika Borisa Radmana, Kovačević je angažirao i riječkog odvjetnika Velimira Došena. 

FORUM ŽENA SDP-a: 'Umanjivanje kazne Daruvarcu loša je i pesimistična poruka'

Tužiteljstvo je uložilo žalbu na takvu odluku vijeća za uvjetni otpust, a navode kako zatvorska kazna nije postigla svoju svrhu poznavajući Kovačevićevu prošlost i prethodna kaznena djela.

- Kaznionica u Glini dala je suglasnost za uvjetni otpust, dobio je najviše ocjene kao osuđenik, dokazao je da ga po izlasku na slobodu čeka zaposlenje - rekao je odvjetnik Došen za Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • antimunjenih 15.02.2022.

    Svaka cast pravosudju ,neki slucajevi od prije 20 god. jos nisu procesuirani a ovaj vec zavrsio i jos ga ceka posao . Pitanje ,kako to kako to nije mi jasno.

  • soundblaster 15.02.2022.

    Kažu, dobio je najveće ocjene kao osuđenik. Najvjerojatnije bio kao janje miran. Jer zna da u zatvoru nisu kao ona nesritnica iz Zadra što je pretukao, ovi u zatvoru se znaju i obraniti a i dati udarce. Zato mi se gade takvi kao što je on. Lako izbiti nekoga tko je nejak i ne može se obraniti...

  • nomistakes 15.02.2022.

    bješ'te žene

Komentiraj...
Vidi sve komentare