News

Komentari 47

Darko Kovačević Daruvarac uskoro bi mogao na slobodu? Sud mu je dao zeleno svjetlo

Darko Kovačević Daruvarac uskoro bi mogao na slobodu? Sud mu je dao zeleno svjetlo

Tužiteljstvo je uložilo žalbu na odluku vijeća za uvjetni otpust, a navode kako zatvorska kazna nije postigla svoju svrhu poznavajući Kovačevićevu prošlost i prethodna kaznena djela

Darko Kovačević poznatiji kao Daruvarac mogao bi ranije biti pušten na slobodu. Tužiteljstvo u Sisku žalilo se na odluku vijeća za uvjetni otpust Županijskog suda koje je dalo zeleno svjetlo da Kovačević ranije izađe iz zatvora.

Podsjetimo, Daruvarac je u lipnju 2018. u jednom zadarskom kafiću brutalno premlatio bivšu djevojku, tada 18-godišnjakinju. Slučaj je izazvao veliki interes javnosti, a propitivale su se odluke sudaca u tom postupku. Kovačević je netom nakon odlaska na služenje kazne u Glinu podnio prijavu protiv svoje bivše djevojke za podnošenje lažnog iskaza, a Općinsko državno odvjetništvo u Zadru odbacilo je kaznenu prijavu protiv premlaćene djevojke.

Daruvarac se na izdržavanje kazne zatvora javio u kolovozu 2019. godine, a u međuvremenu je pokrenuo čitav niz pravnih lijekova ne bi li uspio ukinuti pravomoćnu presudu i izbjeći zatvor. Tražio je smanjenje kazne jer je po odlasku u zatvor postao otac, a sud mu je taj zahtjev prvo odbio da bi nakon uložene žalbe dobio tri mjeseca manje zatvora.

Vijeće za uvjetni otpust uvažilo mu je molbu, a osim zadarskog odvjetnika Borisa Radmana, Kovačević je angažirao i riječkog odvjetnika Velimira Došena. 

Tužiteljstvo je uložilo žalbu na takvu odluku vijeća za uvjetni otpust, a navode kako zatvorska kazna nije postigla svoju svrhu poznavajući Kovačevićevu prošlost i prethodna kaznena djela.

- Kaznionica u Glini dala je suglasnost za uvjetni otpust, dobio je najviše ocjene kao osuđenik, dokazao je da ga po izlasku na slobodu čeka zaposlenje - rekao je odvjetnik Došen za Jutarnji list.

Najčitaniji članci