To je to što me zanima!

Dječaka sa sindromom Down su maknuli s pozornice u vrtiću? Ravnateljica: Nije baš tako bilo

Društvenim mrežama kruži snimka dječaka sa sindromom Down koji sjedi u vrtiću u Širokom Brijegu dok njegovi prijatelji izvode božićnu priredbu. Majka tvrdi da su njegovog sina maknuli s pozornice
Vidi originalni članak

Majka dječaka s Downovim sindromom tvrdi kako je odgajateljica u vrtiću u Širokom Brijegu maknula njezinog sina s pozornice za vrijeme božićne priredbe. Objavila je to na društvenim mrežama uz snimku svoga sina. 

U objavi je navela da druga djeca pjevaju, a njezin sin je na klupi i čeka da sve završi. 

- Kojim povodom on nije mogao na binu i zašto je skinut s iste? Kada sam pitala ravnateljicu zašto on nije sudjelovao, rekla je: "Gospođo, ako vam se ne sviđa, ima još 10 vrtića, idite slobodno!" Mi idemo naravno, ali nećemo šutjeti i staviti sve pod tepih, to ne zaslužuje nitko, a najmanje dijete od 5 godina - napisala je majka. 

SVESTRANI ANTONIO Svira harmoniku, igra nogomet, član je bajkerskog kluba, radi koktele, a sad je dobio i posao

Iz Dječjeg vrtića tvrde kako je sve pogrešno shvaćeno te da nije bilo onako kako majka tvrdi, odnosno, da u njihovim reakcijama nije bilo loše namjere. 

- Dječak se više puta penjao na pozornicu i sudjelovao je u priredbi. Kada je s recitacijom trebala početi njegova sestra, on se opet popeo, a teta ga je sklonila s pozornice da ne bi pao te ga je držala u naručju - ispričala je za portal Jabuka.tv ravnateljica vrtića Zdenka Zovko. 

- Također, vidjela sam snimku na kojoj dječak sjedi obučen u garderobi te bih istaknula da on nije izdvojen s priredbe, nego ga je majka odvela - tvrdi Zovko. 

DVOJICA ANONIMACA MU POKLONILI AUTO 'Osjećamo se odlično, s dečkima sada stižem na terapije i nikoga ne moramo moliti za prijevoz'

Ispričala je da je nakon svega došla do majke dječaka, u namjeri da provjeri o čemu se radi. Kako tvrdi, majka je emotivno reagirala i rekla kako će ispisati djecu iz vrtića. 

- Rekla sam joj da za to nema potrebe te da djeca slobodno mogu ići u naš vrtić. Ona je nakon toga opet rekla da će ih ispisati, a onda sam ja rekla: "Roditelji imaju pravo birati za svoju djecu ono što je najbolje, i hvala Bogu da imamo deset vrtića u Širokom Brijegu tako da svaki roditelj može upisati svoje dijete gdje smatra da će mu biti bolje - rekla je ravnateljica. 

Idi na 24sata

Komentari 143

  • 22.12.2022.

    Nestaje i onaj elementarni dio opće i životne kulture, pristojnosti, empatije…….

  • 22.12.2022.

    Kao prvo na dječjim priredbama u vrtićima ( a bio sam na jako puno njih (3 djece 7 unučadi i kod svih sam na svim njihovim nastupima) na pozornici nikad nisu sva djeca cijelo vrijeme. Izvedu svoju točku i maknu se s pozornice i kada netko od djece (a takvih uvijek ima) želi na pozornicu čime bi ometao onoga čiji je nastup u tijeku tete ga uvijek spriječe i odvedu s pozornice među djecu koja su već obavila svoj nastup ili na njega čekaju. I pritom uopće nije važno da li je to dijete s posebnim potrebama ili "normalno" dijete (govorimo o djeci od 2 - 7 godina zar ne). Iz svega pročitanog uvjeren sam da je i ovaj puta bilo tako i da majka ovog malog anđela nepotrebno dramatizira i skreće pažnju na sebe. I svakako je potrebno dodati da se i djecu s posebnim potrebama također ući ponašanju u zajednici s drugima i svakako najprije za tu djecu nije dobro da im se na račun njihove bolesti dozvoljava sve. Popuštanjem u svemu ih se sigurno neće socijalizirati, a i prilično sam uvjeren da tete u vrtiću nisu prema malome bile niti grube niti zločeste, već su reagirale kako bi reagirale prema svakom djetetu iz svog vrtića kada bi pokušao ometati nastup druge djece (svjesno ili nesvijesno). Zato nemojmo osuđivati tete koje (prema napisima drugih) svoj posao rade jako dobro i kvalitetno.

  • MatijaKezele 22.12.2022.

    Znači strašno i ja znam kako je to kad me učiteljica maknula od kićenja jelke jer sam premali, neopisivo poniženje

Komentiraj...
Vidi sve komentare