To je to što me zanima!

Dok ostali zastupnici plaćaju parking, Đakić parkira 'mukte'

Saborski zastupnici moraju parkirati dalje od Markova trga i plaćati dnevne karte, ali zato HVIDR-a ima rezervirano besplatno mjesto uz samu zgradu Sabora
Vidi originalni članak

HVIDR-a i njen predsjednik Josip Đakić koriste praktički idealno parkirno mjesto uz sam Markov trg, a zauzvrat Gradu Zagrebu ne plaćaju ništa.

TOMISLAV KLAUŠKI To su 'produžene ruke' HDZ-a: Hvidra, Kaptol, šatoraši, sudovi

Inače, ostali zastupnici Hrvatskog sabora nemaju stalni pristup parkingu na Markovu trgu već moraju parkirati dalje i platiti dnevnu kartu. Eventualno mogu iskoristiti popust na plaćanje garaže na Tuškancu.

- Ministri mogu samo privremeno ostavljati aute na Markovom trgu, dok imaju posla u Vladi, a čak i premijer parkira u dvorištu Banskih dvora - kaže nam Bojan Glavašević.

Ništa od ovoga ne muči Josipa Đakića koji uredno parkira svog Touarega u neposrednoj blizini Hrvatskog sabora. Naime, HVIDR-a ima rezervirano mjesto na rubu Basaričekove ulice uz sam Markov trg, a kako saznajemo od ostalih zastupnika, redovito ga koristi predsjednik HVIDR-e i HDZ-ov zastupnik Đakić.

Fotoreporter Pixsella ga je snimio dok je parkirao.

'Simbolična cijena'

Javili smo se Đakiću i pitali ga tko je HVIDR-i dao to idealno mjesto i koliko ga plaćaju. Kazao nam je da ga je HVIDR-a zatražila od Grada Zagreba, a da im ga je Grad ustupio za simboličnu cijenu.

Zanimalo nas je kolika je ta cijena, ali Đakić nam je nije htio otkriti.

- Ne znam - kratko je replicirao.

Zamolili smo ga da provjeri tu informaciju, a on je odvratio kako neće. Zašto neće?

- Zato što neću, provjeravaj sam - odgovorio je šef HVIDR-e.

Upozorili smo ga da ćemo objaviti ovaj njegov nepristojni odgovor, na što je on nevoljko rekao kako će nazvati tajnicu i javiti nam iznos "simbolične" cijene parkinga.

Naknadno se javio i rekao kako je parking mjesto besplatno, a na njega su čekali šest mjeseci. Dodao je da bi se maknuo, ako bi mjesto bilo potrebno stopostotnom invalidu.

Poslali smo upit i Gradu Zagrebu, a njihov odgovor ćemo objaviti čim ga zaprimimo.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • matalan 06.10.2019.

    Sad se rosavi sindikalac murje bori za nove pendreke...ode demos u tri P M...

  • matalan 06.10.2019.

    Taj bicko je sredil osam mikijardi kuna pemzija za te statiste tudjmanove pretorijance...

  • Jaca???? 05.10.2019.

    Jučer sam vidjela kako dotični skače kao jelen i obilazi ljude koji popravljaju cestu, znači da nemora parkirati tik do zgrade :- )))

Komentiraj...
Vidi sve komentare