Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
85 komentara

Dok ostali zastupnici plaćaju parking, Đakić parkira 'mukte'

Saborski zastupnici moraju parkirati dalje od Markova trga i plaćati dnevne karte, ali zato HVIDR-a ima rezervirano besplatno mjesto uz samu zgradu Sabora

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
85 komentara

HVIDR-a i njen predsjednik Josip Đakić koriste praktički idealno parkirno mjesto uz sam Markov trg, a zauzvrat Gradu Zagrebu ne plaćaju ništa.

TOMISLAV KLAUŠKI To su 'produžene ruke' HDZ-a: Hvidra, Kaptol, šatoraši, sudovi

Inače, ostali zastupnici Hrvatskog sabora nemaju stalni pristup parkingu na Markovu trgu već moraju parkirati dalje i platiti dnevnu kartu. Eventualno mogu iskoristiti popust na plaćanje garaže na Tuškancu.

- Ministri mogu samo privremeno ostavljati aute na Markovom trgu, dok imaju posla u Vladi, a čak i premijer parkira u dvorištu Banskih dvora - kaže nam Bojan Glavašević.

Ništa od ovoga ne muči Josipa Đakića koji uredno parkira svog Touarega u neposrednoj blizini Hrvatskog sabora. Naime, HVIDR-a ima rezervirano mjesto na rubu Basaričekove ulice uz sam Markov trg, a kako saznajemo od ostalih zastupnika, redovito ga koristi predsjednik HVIDR-e i HDZ-ov zastupnik Đakić.

Fotoreporter Pixsella ga je snimio dok je parkirao.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Simbolična cijena'

Javili smo se Đakiću i pitali ga tko je HVIDR-i dao to idealno mjesto i koliko ga plaćaju. Kazao nam je da ga je HVIDR-a zatražila od Grada Zagreba, a da im ga je Grad ustupio za simboličnu cijenu.

Zanimalo nas je kolika je ta cijena, ali Đakić nam je nije htio otkriti.

- Ne znam - kratko je replicirao.

Zamolili smo ga da provjeri tu informaciju, a on je odvratio kako neće. Zašto neće?

- Zato što neću, provjeravaj sam - odgovorio je šef HVIDR-e.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Upozorili smo ga da ćemo objaviti ovaj njegov nepristojni odgovor, na što je on nevoljko rekao kako će nazvati tajnicu i javiti nam iznos "simbolične" cijene parkinga.

Naknadno se javio i rekao kako je parking mjesto besplatno, a na njega su čekali šest mjeseci. Dodao je da bi se maknuo, ako bi mjesto bilo potrebno stopostotnom invalidu.

Poslali smo upit i Gradu Zagrebu, a njihov odgovor ćemo objaviti čim ga zaprimimo.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message