To je to što me zanima!

'Dosta pljačke': Porezna ima 28 milijardi kn nenaplaćenog duga

Sinčić je ustvrdio kako je nedopustivo da podobni poduzetnici, bliski vlasti i pojedinim političarima, imaju pogodnosti da im se oprašta porez i gleda kroz prste...
Vidi originalni članak

Iz Koalicije Dosta pljačke rekli su u srijedu da Porezna uprava ima 28 milijuna kuna nenaplaćenog poreza od hrvatskih poreznih obveznika i da godišnje otpiše do 2 milijarde kuna poreznog duga, ocijenivši da se iza toga skriva klijentelizam i netransparentnost. 

- Danas smo pred Poreznom upravom da upozorimo na netransparentan, pristran, nepošten i licemjeran način funkcioniranja porezne uprave. Od kada je ministar financija Zdravko Marić došao iz Agrokora u Poreznu upravu, nastavio je s klijentelističkim pristupom njezinom funkcioniranju - ustvrdio je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji za medije.

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović rekao je da je do podatka o 28 milijardi kuna nenaplaćenih poreznih dugovanja došao uputivši zastupničko pitanje Poreznoj upravi, na čiji je odgovor čekao 250 dana.

- Odgovorili su i da godišnje iznosi između 1,5 milijardi i 2 milijarde kuna zastare, no nisu otkrili kome su se otpisali dugovi rekavši da je to porezna tajna - dodao je Lovrinović.

POTREBNE SU REFORME Marić: Situacija s proračunom u lipnju izgleda 'puno ljepše'...

Sinčić je ustvrdio kako je nedopustivo da podobni poduzetnici, bliski vlasti i pojedinim političarima, imaju pogodnosti da im se oprašta porez i gleda kroz prste.

Na novinarski upit imaju li podatke kome je porez otpisan, Sinčić je rekao da 'imaju određene podatke', ali nije precizirao o kome se radi.

Dodao je da su s 'klijentelističkim načinom funkcioniranja Porezne uprave' upoznati i preko svojih zviždača, koji su u njoj zaposleni.  

- Tražimo da Porezna uprava bude neovisno stručno tijelo i da jednako postupa prema svim obveznicima poreza - poručio je Sinčić, kazavši da će nakon parlamentarnih izbora zatražiti da se ukine porezna tajna oko otpisa poreznih dugova.

'BANKARI BI HTJELI DA SE GLOĐEMO' Pomirili su se Pernar i Sinčić!

Ispred Središnjeg ureda Porezne uprave članovi platforme Dosta pljačke razvili su i transparente s natpisima "28 milijardi kuna nenaplaćenog poreza" i "Podobnima sve, nepodobnima ovrha".

Idi na 24sata

Komentari 1

  • apolitični 17.06.2020.

    sinčiću makni se više od medija ,žena bi te mogla nalupati skupa sa pernarom,raspali ste se kao bebina zvečka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare