Obavijesti

News

Komentari 1

'Dosta pljačke': Porezna ima 28 milijardi kn nenaplaćenog duga

'Dosta pljačke': Porezna ima 28 milijardi kn nenaplaćenog duga
1

Sinčić je ustvrdio kako je nedopustivo da podobni poduzetnici, bliski vlasti i pojedinim političarima, imaju pogodnosti da im se oprašta porez i gleda kroz prste...

VIDEO

Iz Koalicije Dosta pljačke rekli su u srijedu da Porezna uprava ima 28 milijuna kuna nenaplaćenog poreza od hrvatskih poreznih obveznika i da godišnje otpiše do 2 milijarde kuna poreznog duga, ocijenivši da se iza toga skriva klijentelizam i netransparentnost. 

- Danas smo pred Poreznom upravom da upozorimo na netransparentan, pristran, nepošten i licemjeran način funkcioniranja porezne uprave. Od kada je ministar financija Zdravko Marić došao iz Agrokora u Poreznu upravu, nastavio je s klijentelističkim pristupom njezinom funkcioniranju - ustvrdio je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji za medije.

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović rekao je da je do podatka o 28 milijardi kuna nenaplaćenih poreznih dugovanja došao uputivši zastupničko pitanje Poreznoj upravi, na čiji je odgovor čekao 250 dana.

- Odgovorili su i da godišnje iznosi između 1,5 milijardi i 2 milijarde kuna zastare, no nisu otkrili kome su se otpisali dugovi rekavši da je to porezna tajna - dodao je Lovrinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Marić: Situacija s proračunom u lipnju izgleda 'puno ljepše'...
Marić: Situacija s proračunom u lipnju izgleda 'puno ljepše'...

Sinčić je ustvrdio kako je nedopustivo da podobni poduzetnici, bliski vlasti i pojedinim političarima, imaju pogodnosti da im se oprašta porez i gleda kroz prste.

Na novinarski upit imaju li podatke kome je porez otpisan, Sinčić je rekao da 'imaju određene podatke', ali nije precizirao o kome se radi.

Dodao je da su s 'klijentelističkim načinom funkcioniranja Porezne uprave' upoznati i preko svojih zviždača, koji su u njoj zaposleni.  

- Tražimo da Porezna uprava bude neovisno stručno tijelo i da jednako postupa prema svim obveznicima poreza - poručio je Sinčić, kazavši da će nakon parlamentarnih izbora zatražiti da se ukine porezna tajna oko otpisa poreznih dugova.

Pomirili su se Pernar i Sinčić!
Pomirili su se Pernar i Sinčić!

Ispred Središnjeg ureda Porezne uprave članovi platforme Dosta pljačke razvili su i transparente s natpisima "28 milijardi kuna nenaplaćenog poreza" i "Podobnima sve, nepodobnima ovrha".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1