To je to što me zanima!

DORH potvrdio: Banožić skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje djece...

Bolesnik se ne sjeća događaja i nije u punom stanju svijesti. Dakle ne sjeća se da je doživio prometnu nesreću, to je u ovim slučajevima uobičajeno, kažu iz osječke bolnice...
Vidi originalni članak

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je jutros u prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba, 40-godišnji otac dvoje djece, koji je vozio kombi.

U tragičnom sudaru kod Vinkovaca Banožić je zaradio teške ozljede i nakon primarne obrade u vinkovačkoj bolnici prebačen je u KBC Osijek. 

U vezi s događajem medijima se obraća zamjenica županijskog državnog odvjetnika Biljana Luburić.

- Proveden je očevid. Prema dosada utvrđenom, vozač osobnog automobila, 44-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, krečući se iz smjera Vinkovaca na mjestu promethe nesreće je započeo pretjecanje teretnog vozila koje se kretalo ispred njega u istom smjeru, prethodno ne provjerivši da to može učiniti na siguran način, imajući u vidu uvjete na cesti, u tom trenutku došlo je do udara u kombi vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera - kazala je na početku.

PRATITE UŽIVO:

- Vozač osobnog automobila zadobio je teže ozljede. Tijekom očevida naložili smo sve potrebne radnje kako bi prikupili sve podatke o prometnoj nesreći. Izuzeli smo krv i urin radi utvrđivanja prisutnosti alkohola, ali još nemamo rezultate. Očekujemo ih uskoro. Nemamo podatke o kojoj se brzini radilo. Tijekom postupka će se utvrditi brzina kojim su se kretala vozila - kazala je.

- Razgovarali smo s vozačem kamiona, sve što sam do sad rekla je utvrđeno na osnovu podataka koje smo prikupili tijekom očevida, uključujući razgovor s vozačem kamiona - kazala je.

Dodala je da vojna policija, koja je bila na terenu, nema ulogu u obavljanju očevida.

Podsjećamo, nakon primarne obrade i zbrinjavanja u vinkovačkoj bolnici utvrđeno je da Banožić ima teže tjelesne ozljede, koje  nisu bile opasne po život. Zbog potrebe za neurokirurškim nadzorom i opservacijom prebačen je u KBC Osijek.

- Danas oko 10:30 je dogovorno iz Vinkovaca u KBC Osijek prebačen gospodin Banožić. On je inicijalno obrađen u Vinkovcima, trenutačno je ovdje smješten u jedinici intenzivnog liječenja, mogu reći da je izvan neposredne životne opasnosti, iako moramo biti vrlo oprezni jer se zdravstveno stanje u takvim situacijama može iznenada pogoršati. On je pri svijesti, nije pri punoj svijesti. Uobičajeno za takav tip ozljede. Ima ozljede mozga, prsnog koša, indirektno trbuha, ozljede ekstremiteta... - kazao je dr. Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC Osijek i šef kirurške službe i dodao:

POGINUO VOZAČ KOMBIJA Doktor o Banožiću: On se uopće ne sjeća sudara. Ozlijeđen mu je mozak, prsni koš, ekstremiteti

POGLEDAJTE VIDEO: 24sata na mjestu nesreće

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bolesnik se ne sjeća događaja i nije u punom stanju svijesti. Dakle ne sjeća se da je doživio prometnu nesreću, to je u ovim slučajevima uobičajeno - kaže dr. i dodaje da nesreća ne bi trebala ostaviti trajne posljedice.

VIDE SE NA SNIMKAMA Što auti vojne policije rade na očevidu nesreće Banožića?

Prijatelji su šokirani gubitkom

- Od kad sam doznao da je poginuo pod velikim sam šokom, kao i članovi obitelji s kojima sam se čuo. Svi smo jako potreseni. Znam ga već dugo godina i vrlo često smo se družili jer su nas povezivali zajednički prijatelji, a kako je on uvijek volio velika druženja i ekipu, često smo se nalazili na kućnim druženjima, kazao nam je kolega 40-godišnjeg vozača kombija koji je poginuo...

Ovdje pratite situaciju oko nesreće iz minute u minutu

STRAVIČNI PRIZORI VIDEO Ovo je Banožićev auto. Prednji dio mu je zdrobljen

Idi na 24sata

Komentari 146

  • Miške 12.11.2023.

    Ova muca i mulja

  • Trezni 11.11.2023.

    Ajmo odvjetnici sada stati u obranu poginuloga i njegove obitelji

  • zelov11 11.11.2023.

    On je ionako pamcenje izgubio samo zna komiko ce bit osteta i penzija

Komentiraj...
Vidi sve komentare