Što auti vojne policije rade na očevidu nesreće Banožića? | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 160

Što auti vojne policije rade na očevidu nesreće Banožića?

Što auti vojne policije rade na očevidu nesreće Banožića?
2

Mario Banožić je državnik dužnosnik, ministar obrane te je u nesreći sudjelovao privatnim vozilom u privatno vrijeme. Pa smo poslali upit MORH-u na osnovu čega je na očevid došla vojna policija

VIDEO

Kako je vidljivo na fotografijama i snimkama, na očevidu nesreće kod Vinkovaca, u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić, vide se automobili vojne policije. Banožić je, kako smo doznali, nesreću imao u privatnom autu dok je išao u lov. 

Policijski očevid na mjestu prometne nesreće u kojoj je sudjelovao ministar Banožić

Pravilnik vojne policije je jasan

Pravilnik vojne policije definirao je tko je vojni sudionik u prometu.

- Svaki pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, državni službenik i namještenik u službi u Ministarstvu obrane koji na bilo koji način sudjeluje u prometu na cesti dok obavlja službene poslove i zadaće ili sudjeluje u prometu na cesti vojnim vozilom. Vojni sudionik u prometnoj nesreći je svaki vojni sudionik u prometu koji je na bilo koji način sudjelovao u prometnoj nesreći dok obavlja službene poslove i zadaće ili je sudjelovao u prometnoj nesreći upravljajući vojnim vozilom.

Prijatelji poginulog vozača kod Vinkovaca: 'Ma u šoku smo! Najviše je volio svoje kćeri'
Prijatelji poginulog vozača kod Vinkovaca: 'Ma u šoku smo! Najviše je volio svoje kćeri'

Pogledajte video: Ovo je Banožićev auto iz sudara

Pokretanje videa...

banožićev auto 00:25

Privatno vozilo u privatno vrijeme

Mario Banožić je državnik dužnosnik, ministar obrane te je u nesreći sudjelovao privatnim vozilom u privatno vrijeme. Pa smo poslali upit MORH-u na osnovu čega je na očevid došla vojna policija.

MORH: Radili su vojnopolicijske poslove bilježenja

Vezano za vaš upit možemo vas izvijestiti da policija sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastim redovito izvještava vojnu policiju o postupanju prema djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Glavnog stožera Oružanih snaga, koja u tom slučaju izlazi na mjesto događaja i prikuplja podatke za potrebe bilježenja i izvješćivanja u skladu s članka 12. stavka 1. tč.11. Pravilnika o vojnopolicijskim poslovima. U skladu s navedenim očevid na mjestu događaja provodilo je nadležno državno odvjetništvo i policijski službenici MUP-a, odnosno nije se radilo o postupanju vojne policije u smislu provođenja očevida na mjestu događaja ili bilo kojeg drugog postupanja radi utvrđivanja okolnosti koje su dovele do predmetne prometne nesreće, nego samo o provedbi vojnopolicijskih poslova bilježenja i izvješćivanja, odgovorili su nam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 160

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.