To je to što me zanima!

EU uvodi svoj porez na Google, Amazon, Facebook i ostale?!

Izuzetno žalim zbog odluke SAD-a koja će zakočiti međunarodne razgovore o oporezivanju digitalne ekonomije. Nadam se da je posrijedi tek kratkotrajni zastoj, rekao je Paolo Gentiloni
Vidi originalni članak

Europska unija spremna je sama uvesti porez na digitalne usluge kompanija poput Googlea, Amazona, Facebooka i Applea ako globalni dogovor ne bude postignut do kraja godine, objavio je u četvrtak europski povjerenik za gospodarstvo.

Paolo Gentiloni time je reagirao na američko povlačenje iz pregovora o globalnom rješenju oporezivanja digitalnih usluga.

ZORAN MILANOVIĆ: 'EU je naša sudbina, ali njezin stisak ne smije biti presnažan...'

Američki ministar financija objavio je u srijedu da se SAD povlači iz pregovora budući da nije postignut nikakav napredak.

- Izuzetno žalim zbog odluke SAD-a koja će zakočiti međunarodne razgovore o oporezivanju digitalne ekonomije. Nadam se da je posrijedi tek kratkotrajni zastoj, ne i definitivni kraj - rekao je Gentiloni pa nadodao:

- Europska komisija želi globalno rješenje kojim će se oporezivanje kompanija prevesti u 21. stoljeće i vjerujemo da je OECD-ov pristup koji se bazira na dva oslonca ispravan.

NA RAZDOBLJE OD TRI GODINE Banke u eurozoni posudile od EBC-a rekordnih 1.300 milijardi

- Ako to ne bude moguće izvesti u ovoj godini, jasno smo dali do znanja da ćemo iznijeti novi prijedlog na razini EU-a - naglasio je Gentiloni.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 18.06.2020.

    Ohoho bravo, bravo! Iznenadio sam se kad sam ovo procitao.

  • Cirenac 18.06.2020.

    Napokon nešto dobro ,manje će nas tušiti raznorazne oglasi o prodaji svega i svačega.

  • octopuss 18.06.2020.

    Hajde da i to jedanput vidimo, kako EU daje na znanje Amerokenjcima da ne mogu samo tek tako ucjenjivati. Nakon toga Njemačka treba pokrenuti proces oslobađanja od 75 godišnje okupacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare