To je to što me zanima!

Kako je živio Gazda: Iz luksuza u ćeliju od svega par kvadrata

Ivica Todorić će nakon izručenja u Hrvatsku dane provoditi u ćeliji u Remetincu, najvjerojatnije zbog njegove sigurnosti u prostoriji od 10 kvadrata ženskom odjelu. No Gazda je bio naviknut na znatno viši standard
Vidi originalni članak

Prije nego što večeras useli u deset kvadrata ćelije u Remetincu, Ivica Todorić je nakon bijega u London prvo živio u u elitnoj četvrti Kensington. Nakon toga, preselio je jednako fini kvart Belgravia da bi se potom preselio u u industrijsku zonu. Posljednje dane u Londonu proveo je ipak u četvrti Belgravia u koju se vratio i tamo čekao konačnu odluku suda.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No sav taj londonski smještaj ne može se usporediti sa stilom života i raskošnim kvadratima u kojima je Ivica Todorić boravio prije nego što je počeo gubiti konce u Agrokoru. Posljednje dane u Hrvatskoj kao Gazda, Todorić je proveo u Kulmerovim dvorima, koje je kupio 1999. godine.

Na dvorcu i imanju od 55.000 četvornih metara  2003. je počela temeljita rekonstrukcija, prema rješenjima arhitekta Branka Kincla, a građevinske radove radila je Tehnika. Uređenje je trajalo tri godine i stajalo oko 2,7 milijuna eura. 

VILE, JAHTE, HELIKOPTERI Agrokor časti: Evo u kakvom luksuzu su živjeli Todorići

U srpnju 2015. darovnim ugovorom vlasništvo nad imanjem i dvorcem podijelio je između sebe i djece, kćer Ivu Balent i sinove Antu i Ivana Todorića. Svaki od njih ima četvrtinu vlasništva nad nekretninom.

Hrvati su unutrašnjost, barem na fotografijama i snimkama mogli vidjeti nedavno, prilikom predstavljanja Brešanovog filma Kakva je ovo država.

Redatelj je objasnio zašto je odabrana nekadašnja rezidencija Ivice Todorića, luksuzno zdanje koje sada iznajmljuje njegova kći.

- Tražili smo što su to danas apsurdi u Hrvatskoj i to je bilo neiscrpno vrelo, no kada smo tražili mjesto za press konferenciju postavili smo si pitanje gdje je taj apsurd i gdje on može najviše doći do izražaja, pa smo zaključili da je to upravo ovdje danas, u ovoj prostoriji - rekao je.

NOVI FILM VINKA BREŠANA 'Kulmerovi dvori idealni su za predstaviti komediju apsurda'

Osim u dvorcu u Šestinama, Ivica Todorić je dobre dane provodio u ništa manje  raskošnoj vili Castello na Medveji. Krajem 2017. godine, Vila Castello je na temelju odluke izvanredne uprave Agrokora prodana je Slovaku za 8,115 milijuna eura.

Nalazi se u blizini plaže, na posjedu ukupne površine 10.062 četvorna metra. Stambene površine u dva objekta je 969 četvornih metara, od čega u glavnoj zgradi dvorca 851. Uz glavnu zgradu je pomoćni objekt za goste ili osoblje, s dva apartmana i zajedničkim dnevnim boravkom. Glavna zgrada sagrađena je nad stijenama uz more 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma. 

Ivica Todorić je u vili ugošćavao političku i biznis elitu, a kada ju je Todorić kupio bilo je to prvi put da netko u Hrvatskoj dobiva privatnu plažu

Helikopter i jahte nisu mogli prodati jer su te vrijedne pokretnine bile opterećene založnim pravom. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • duska45 08.11.2018.

    E moj gazda sta te snašlo🙀🙀🙀🙀🙀🙀

  • Zmar116 08.11.2018.

    Gazda zna puno toga.Bit će kratko u istražnom zatvoru,a onda slobodan čovjek.On neće imati toliko velikih problema sa hrvatskom državom,jer će se proces odužiti na barem 5-6 godina,a možda i više od 10 godina..On bi mogao jedino imati problema sa onima kojima je ostao dužan..Sva sreća po Todorića da su ruske banke državne banke i da nisu u rukama kakvog tamošnjeg oligarha.Ti oligarsi znaju biti jako nezgodni ljudi.Sva sreća da je hrvatska politika ipak imala toliko mudrosti pa je udobrovoljila Putina da ne bude toliko strog zajmodavac..Ne može se Todoriću poreći da u uvjetima u kojim je djelovao nije napravio i dosta dobrih stvari,ali ga je na kraju kupnja Merkatora ukopala do kraja..Bio je paranoićno opsjednut sa dva njemačka trgovačka lanca koji su mu ugožavali monopol u regiji,pa se odlućio na vrlo riskatno kupovanje Merkatora da bi i dalje bio br 1 u regiji...Mnogi su u Sloveniji godinama u medijima predviđali ovakav kraj i krah Agrokora..No Hrvatska država nije ućinila ništa na preventivi da se ne dogodi slom koncerna.Njene službe,kako one javne,a tako i one tajne bavile su se svim i svačim,samo ne sa sigurnosti hrvatskog gospodarskog sustava..Svi koji sada jako slave vladu i Plenkija zbog spasa Agrokora,neka ne smetnu sa uma da Agrokor više nije hrvatska tvrtka..Ako je to neka utjeha da Agrokor nije kompletno u ruskim rukama ,nego da jedan dio kontroliraju i Amerikanci,e onda smo zbilja jad od države

  • black_cat 08.11.2018.

    a baš će se dugo zadržati u ta dva kvadrata u Remetincu...bude on brzo u wc sa zlatnom pipom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare