To je to što me zanima!

Filip poručio bratu Stanislavu: Idi u komunu. Mogao sam te čuvati, ali sad sam pod ključem

Odvjetnik Filipa Zavadlava, Branko Šerić rekao je nakon ročišta u srijedu kako bi u petak mogla sva saslušanja biti gotova. Iako još nije sigurno, prema svemu sudeći, Filip neće davati iskaz
Vidi originalni članak

Na prvo od tri ročišta koja će se održati ovaj tjedan sud je pozvao šest svjedoka, no dvojica, otac Ante i brat Stanislav, odbili su svjedočiti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Suđenje Zavadlavu 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zavadlav je u jednom trenutku s optuženičke klupe poručio bratu: Budi u komuni, ne mogu te više čuvati, pod ključem sam. 

Brat Stanislav je, prije nego što je izašao iz sudnice, zamolio sutkinju da razgovara s bratom. 

Znali da je nabavio kalašnjikov, vježbao kraj Trogira 

Jedan od svjedoka ispričao je što se dogodilo na sam dan ubojstva - Filip ga je zvao više puta, bio je uznemiren i vikao je na telefon. On ga je pokušavao smiriti i rekao da će se naći. Razgovarali su u više navrata. 

Kada je svjedok saznao što se dogodilo znao je da se radi o Filipu jer ga je prepoznao na snimci. Po hodu. 

POD OPSADOM POLICIJE Zavadlav na sudu: Među 12 svjedoka otac, brat i tihi heroj koji ga je vidio s Kalašnjikovom

Drugi svjedok je rekao kako se s Filipom do tada nije čuo tri godine, a Filip mu je pričao o djevojci s kojom je prekinuo. Svjedok je na sudu ispričao i kako mu je Filip u 3 ujutro poslao poruku u kojoj je stajalo: "Moli za moju dušu". Kasnije tog dana Filip je krenuo u krvavi pohod. 

Oba svjedoka su rekli kako su znali da je Filip nabavio kalašnjikov.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Jedan je rekao kako je Filip poručio da mu puška treba za samoobranu. Zajedno su išli na područje Trogira gdje su pucali iz nje. Ispucali su oko 30 metaka. 

Odvjetnik Šerić: Filip izgleda dobro, ali nije 

Odvjetnik Filipa Zavadlava, Branko Šerić rekao je nakon ročišta u srijedu kako bi u petak mogla sva saslušanja biti gotova. Iako još nije sigurno, prema svemu sudeći, Filip neće davati iskaz. 

- On izgleda dobro, ali nije dobro. Što se krije ćemo čuti u petak - poručio je odvjetnik Šerić nakon ročišta. U petak bi na sud trebali doći vještaci koji će reći svoje mišljenje o Filipovom stanju. 

- Ukoliko ne dođe do dopune ili novog vještačenja, onda bi to moglo biti to. S time da neće u petak biti završne riječi, ne očekujem to - dodao je. 

POGLEDAJTE VIDEO: Šerić nakon ročišta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na pitanju jesu li postojale određene prijetnje prema Filipu, Šerić je rekao da mu je teško o tome govoriti te kako bi to bio "doprinos oštećenika"

- U konkretnom predmetu tog doprinosa nije bilo. Čuli smo roditelje dvojice stradalih, ubijenih, koji su rekli da njihovi sinovi nisu ničime uzrokovali ponašanje moga branitelja - poručio je Šerić- 

Idi na 24sata

Komentari 132

  • udarnik77 14.10.2020.

    Ma da je imao težak život i suosjecam se sa njim,ali nije smio uzeti pravdu u svoje ruke, inistio je sebi život za svakoga će dobit po 10 godina i za ugrožavanje drugih koju godinu, na ujedinjenju 25 Godina će biti,ali mi imamo na papiru da se moze izaci na 2/3 osluzene kazne ali se još ne premjeniva, ali oće brzo , sto znaci da bi Filip mogao vani za 18 godina i želin mu od srca... ma da bi volio da ga puste odmah , ali sud je sud .. mora nesto odlezat

  • Toni12ht 02.10.2020.

    Vi sta pljujete po njemu stavite se u poziciju da se Vaše dijete drogira zahvaljujući klošarima dilerskim

  • filipppp 01.10.2020.

    10 godina zatvora i to je to mora neka kazna bit decko bu za 5 vani pa nek dobi drugu priliku .. bumo vidli uglavnom zanimljivo ce bit

Komentiraj...
Vidi sve komentare