Obavijesti

News

Komentari 86

Zavadlav na sudu: Među 12 svjedoka otac, brat i tihi heroj koji ga je vidio s Kalašnjikovom

Zavadlav na sudu: Među 12 svjedoka otac, brat i tihi heroj koji ga je vidio s Kalašnjikovom
4

Ante i Stanislav Zavadlav mogli bi rasvijetliti okolnosti koje su dovele do strašnog zločina, no mogu iskoristiti pravo i odbiti svjedočenje. Ovaj tjedan bi trebao iskaz dati i tihi heroj koji je vjerojatno spriječio veći pokolj

VIDEO

Ukupno bi u iduća dva dana trebalo biti ispitano 12 svjedoka te u petak tim vještaka iz Vrapča koji su obavili kombinirano psihijatrijsko-psihološko vještačenje Filipa Zavadlava (25).

Upravo se naime mladiću optuženom za trostruko teško ubojstvo, za što može dobiti do 50 godina zatvora, nastavlja suđenje pred Županijskim sudom u Splitu, uz pojačane sigurnosne mjere kao i na prethodnim ročištima.

POGLEDAJTE VIDEO: Zavadlav u zatvorskom krugu šeće sam

Pokretanje videa...

Nastavilo se suđenje Filipu Zavadlavu 01:17

Filip Zavadlav dolazi iz zatvora u Gospiću, a splitski sud je pod posebnom pažnjom policije, od samog ulaza do “strateških” lokacija na prilazima zgradi.

Ključne točke suđenja: Jedan je čovjek slučajno preživio masakr
Ključne točke suđenja: Jedan je čovjek slučajno preživio masakr

Tim više jer je danas predviđeno saslušavanje Ante i Stanislava Zavadlava, oca i brata optuženog za “varoški masakr”. Obojica bi mogli rasvijetliti okolnosti koje su, prema optužnici, dovele do strašnog zločina, dakle prijetnje, zlostavljanje i ucjene upućene prema njima, kao i obiteljsku situaciju Zavadlavovih u stanu na Skalicama...

Međutim, Ante i Stanislav mogu iskoristiti svoje pravo kao “privilegirani” svjedoci, najbliža rodbina optuženog, te bez posljedica odbiti bilo kakvo svjedočenje.

Vježbao gađanje iz Kalašnjikova

Pozvana su još trojica svjedoka, među kojima i neki koji nisu ispitani u istrazi. Pozvao ih je Žarko Štrbac, tužitelj u ovom predmetu, jer su im poznate okolnosti kako je Filip Zavadlav vježbao gađanje iz Kalašnjikova danima i tjednima prije zločina.

Svjedok Mario Bašić, kojeg je pak predložio odvjetnik Željko Lubina (zastupa Milenu Torlak, majku žrtve), jer je navodno upravo Bašić trebao biti tog dana na motoru umjesto Torlaka, do srijede ujutro nije primio službeni poziv.

U četvrtak bi, između ostalih, trebala biti ispitana stanodavka kod koje je Filip Zavadlav unajmio garsonijeru, časna sestra koja bi također govorila o mentalnom stanju optuženog neposredno prije zločina, ali i socijalni radnik, tihi heroj ovog slučaja, čovjek koji je vjerojatno spriječio veći broj žrtava.

Prepoznao je, naime, Filipa Zavadlava na snimci gdje šeta kaletama s kalašnjikovom u ruci, nazvao njegovu obitelj da bi de facto dogovorio predaju u kafiću Borsalino...

Optužnicom se tereti za teško ubojstvo Marina Bobana (25), Jurice Torlaka (38) te Marina Ožića Paića (25), da je 11. siječnja ove godine “...prema prethodno donesenoj odluci i planu, a u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno, na protupravan način nabavio AP Kalašnjikov s većom količinom streljiva...”

Zadnje riječi ubijenog Torlaka: 'Mare, umrit ću, zovi mi majku'
Zadnje riječi ubijenog Torlaka: 'Mare, umrit ću, zovi mi majku'

Ubio ih je ispalivši najmanje 36 metaka iz automatskog oružja, u Kamenitoj ulici pak nije našao Jerka Malvasiju koji je trebao biti još jedna žrtva.

Šetajući Velim Varošem pa Skalicama bacio je Kalašnjikov u kontejner, otišao kući te potom prema Borsalinu, gdje je uhićen dva i pol sata kasnije, dok je taj dio grada doslovno bio pod policijskom opsadom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke