To je to što me zanima!

Fizičar Tadić: Putin samo zvecka oružjem. Priča o nuklearnim kapacitetima je zastrašivanje

Njegov način operiranja treba promatrati kroz način na koji je operirao Pablo Escobar. On je prijetio, ucjenjivao i podmićivao da bi širio svoje područje. Isto radi i Putin, smatra Tadić
Vidi originalni članak

To što poziva na pripravnost nuklearne snage ne znači ama baš ništa. Mi se nalazimo u hladnom ratu, a iz povijesti znamo da je povijest ratovanja Sovjetski savez temeljio na zastrašivanju, lažima i obmanama. Laž i obmana Vladimira Putina ovoga puta je bila da neće napasti Ukrajinu sa svih strana, a zastrašivanjem se koristi kada spominje nuklearne kapacitete, smatra fizičar Tonči Tadić. Dodaje kako Putin 20 godina širi istu propagandu o snažnoj ruskoj vojsci.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je vojnom zapovjedništvu da stavi snage nuklearnog odvraćanja u stanje visoke pripravnosti nakon "agresivnih izjava zemalja NATO -a", javlja Reuters.

- Pa i NATO može staviti nuklearno oružje u pripravnost, i što sad? Mislim da se Putina sasvim krivo promatra kada ga se gleda kao predsjednika. Njegov način operiranja treba promatrati kroz način na koji je operirao Pablo Escobar. On je prijetio, ucjenjivao i podmićivao da bi širio svoje područje. Isto radi i Putin. On je paranoidni proračunati kriminalac i točno zna dokle može ići. Nevolja Zapada je što je stara garda kojoj su poznate igre Hladnoga rata otišla u mirovinu, a nove generacije nisu sklone učiti - smatra Tadić.

SAD: 'Putinova naredba o snagama nuklearnog odvraćanja je neprihvatljiva eskalacija'

Slaže se s većinom vojnih i političkih analitičara da je Putin vjerovao kako će u jednom danu slomiti Ukrajinu.

- Nakon 24. veljače više ništa nije isto Kroz nekoliko dana Rusija će biti potpuno politički izolirana od svijeta. Kako bude rastao broj ukrajinskih žrtava, Rusiji će zapravo biti sve teže. Rat će trajati dok Putin ne shvati da ga ne može dobiti – zaključio je Tadić.

VIDEO: 'OSJEĆAMO BIJES' Reporter 24sata iz Ukrajine: Ljudima koji su uspjeli doći do granice mještani dijele hranu

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

Idi na 24sata

Komentari 87

  • bajos41 28.02.2022.

    Ima ona jedna narodna....Praznog pištolja se boje dvojica, punog samo jedan

  • celicana 27.02.2022.

    Putin je paranoidni luđak i toga morate biti svi svijesni svi koji govorite da ga treba pustiti na miru.I da pokori cijelu Ukrajinu na kojoj se iživljava ubijajući ne samo regularnu vojsku i razajući infrastukruturu on ne preza ni civile ni djecu. Zar takvog divljaka treba pustiti na miru. Od Majdana 2014. cijepa dijelove Ukrajine dio po dio. Prvo Krim , pa Donbas , pa sad 2022. opću invaziju. Kako vas nije sram. Sjetite se Hrvatske 1991. koja je bila u takvoj situaciji. Da vas malo podsjetim sjetite se da je 2008. Gruziji također anektirao dvije pokrajne. Jeste li sigurni da poslije Ukrajine  Putin nebi mogao ugroziti još koju državu. I na kraju ako je toliko lud da posegne za nuklernim oružijem budite sigurni da ne bi i njegova " majčica Rusija" ostala netaknuta.

  • Alli Gator 27.02.2022.

    Kak ste nivni da je ovom manijaku verovat da je tel primirje nebi ni naslagal ovoliko naoruzanja! Ali vrijeme bu reklo svoje! Kada Ukrajince krene bit ce tenkova puni odpadi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare