Obavijesti

News

Komentari 14

Rusi tvrde da je ukrajinski tim najavio da dolazi na mirovne pregovore u bjeloruski Gomel

Rusi tvrde da je ukrajinski tim najavio da dolazi na mirovne pregovore u bjeloruski Gomel

Ranije je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski odbijao dolazak na bjeloruski teritorij i predlagao da se sastanak održi u nekim drugim gradovima poput Varšave, Budimpešte, Istanbula i Bakua

Ukrajina je pristala poslati tim u Bjelorusiju na razgovore o okončanju ruske vojne invazije u toj zemlji, prenosi RT.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA 

Kijev je, tvrde, "potvrdio" da će stići na planirane razgovore u Gomel u Bjelorusiji koji je blizu granica i Rusije i Ukrajine, rekao je novinarima glavni ruski pregovarač Vladimir Medinski. 

Medinski je dodao da strane sada odlučuju o logistici i točnoj lokaciji sastanka te garantira Ukrajincima "maksimalnu sigurnost".

Zelenskij: 'Pregovori u bilo kojem gradu izvan Bjelorusije'
Zelenskij: 'Pregovori u bilo kojem gradu izvan Bjelorusije'

Ranije je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao da bi bilo koji drugi gradovi, ali ne i bjeloruski, mogli biti platforma za pregovore s Moskvom jer se agresivne akcije provode i s teritorija Bjelorusije.

Kijev je ponudio da se pregovori održe u nekim drugim gradovima poput Varšave, Budimpešte, Istanbula i Bakua, na što su Rusi kazali da ne ne razumiju popis gradova koji su ukrajinske vlasti predložile.

U ruskom timu koji čeka ukrajinsko izaslanstvo su pomoćnik ruskog predsjednika Vladimir Medinski, zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije Andrej Rudenko, ruski veleposlanik u Bjelorusiji Boris Gryzlov, šef Međunarodnog odbora Državne dume Leonid Slutski i zamjenik ministra obrane Aleksandar Fomin.