To je to što me zanima!

FOTO Objavili novu kartu ruskih napada, Ukrajinci napreduju

Borbe na sjeveru vode se još samo na sjeveroistoku, istočno od grada Konotopa, na području grada Sumija te sjeverno od njega
Vidi originalni članak

U četvrtak je britansko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo novu kartu stanja u Ukrajini. Vidljiva je velika promjena. Prema britanskim obavještajcima, praktički cijeli sjever Ukrajine je oslobođen, a ruskih snaga tamo praktički više ni nema.

RAT U UKRAJINI Rusi dali dosad najtmurniju ocjenu invazije: Žale za vojskom dok Ukrajina sprema ofenzivu

Borbe na sjeveru vode se još samo na sjeveroistoku, istočno od grada Konotopa, na području grada Sumija te sjeverno od njega. Sve ostalo, smatraju Britanci, oslobodile su ukrajinske snage i praktički došle do granice Ukrajine i Bjelorusije.

Stanje u četvrtak

U nastavku je usporedba stanja u ponedjeljak i onog u nedjelju.

>

Podsjetimo, Velika Britanija je u ponedjeljak po prvi puta na karti označila oslobađanje sjevernih područja, iako su još dan ranije bila označena kao područja na kojima se vode borbe ili područja pod ruskom okupacijom.

Nedjelja

Ponedjeljak

Valja dodati da na terenu nije do ove promjene došlo u jedan dan, već su sad Britanci odlučili detaljno ažurirati kartu i time su potvrdili da smatraju da su ta područja pod kontrolom Ukrajine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 1717 09.04.2022.

    Komentiraju oni koji ne znaju šta je rat i nisu ga osjetili i ne znaju šta je obrambeni rat da je neprijateljska strana još jača ,nema šanse vrijeme i velika volja za obranom svoga su neupitni.

  • dudina 08.04.2022.

    Nisu ništa osvojili nego se ruska vojska povukla u skladu sa pregovorima

  • Čmar Finger 08.04.2022.

    Samo tako neka rusima pognoje zemlju. Tako treba svaki agresor proći bez milosti ako se ne predaš

Komentiraj...
Vidi sve komentare