News

Komentari 29

FOTO Objavili novu kartu ruskih napada, Ukrajinci napreduju

FOTO Objavili novu kartu ruskih napada, Ukrajinci napreduju

Borbe na sjeveru vode se još samo na sjeveroistoku, istočno od grada Konotopa, na području grada Sumija te sjeverno od njega

U četvrtak je britansko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo novu kartu stanja u Ukrajini. Vidljiva je velika promjena. Prema britanskim obavještajcima, praktički cijeli sjever Ukrajine je oslobođen, a ruskih snaga tamo praktički više ni nema.

Borbe na sjeveru vode se još samo na sjeveroistoku, istočno od grada Konotopa, na području grada Sumija te sjeverno od njega. Sve ostalo, smatraju Britanci, oslobodile su ukrajinske snage i praktički došle do granice Ukrajine i Bjelorusije.

Stanje u četvrtak

U nastavku je usporedba stanja u ponedjeljak i onog u nedjelju.

<>

Podsjetimo, Velika Britanija je u ponedjeljak po prvi puta na karti označila oslobađanje sjevernih područja, iako su još dan ranije bila označena kao područja na kojima se vode borbe ili područja pod ruskom okupacijom.

Nedjelja

Ponedjeljak

Valja dodati da na terenu nije do ove promjene došlo u jedan dan, već su sad Britanci odlučili detaljno ažurirati kartu i time su potvrdili da smatraju da su ta područja pod kontrolom Ukrajine.

POGLEDAJTE VIDEO: