To je to što me zanima!

Fuchs objasnio u kojem slučaju učenici trebaju nositi maske

Stav je da se maske moraju nositi u javnom prijevozu i za više razrede osnovnih škola kada se djeca miješaju i izlaze iz razreda. Tijekom nastave nećemo propisati obavezu nošenja maski, otkrio je
Vidi originalni članak

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs kazao je na sjednici Vlade da je plan da 7. rujna djeca krenu na nastavu. Napominje kako je moguće da se taj datum promijeni te da sve ovisi o epidemiološkoj situaciji. 

- Sada smo na polazištu da je to ipak za sada taj datum. U ponedjeljak će biti donesen pravilnik o postupanju. U tom dokumentu se daju naputci o organizaciji kretanja školske djece i niz drugih mjera kojima je cilj osigurati sigurno odvijanje nastavnog procesa - kazao je.

ČEKAJU PREPORUKE WHO-A Fuchs: Nakon 31. kolovoza ćemo odlučiti o maskama u školama

Objasnio je hoće li djeca morati nositi maske u školama. 

- Stav je da se maske moraju nositi u javnom prijevozu i za više razrede osnovnih škola kada se djeca miješaju i izlaze iz razreda. Tijekom nastave nećemo propisati obavezu nošenja maski - otkrio je. 

ČEKAJU EPIDEMIOLOGE Roditelji traže online nastavu, iz ministarstva javljaju: Bit će, ali samo u iznimnim slučajevima

- Ključna poruka je da 7. rujna počinje škola - nadovezao se Plenković. 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • iskra21 20.08.2020.

    Sva djeca bi trrbala nositi maske. Ne kužim zašto mali ne bi a veliki bi

  • Ajmemeniii 20.08.2020.

    Koje će to maske suzbiti širenje. Kinezi su ih nosili i prije zaraze zbog loše kvalitete zraka i za vrijeme zaraze. Jeli su u njima, razmnožavali se i spavali pa su isto nagrabusili. A da ne spominjem djecu.

  • Vito1 20.08.2020.

    Najsmješni je od svega je što još nisu shvatili da su dječja lica manja pa im je potrebna i manja maska. Ovako metnete djetetu masku i prekrije mu ne samo lice, nego i "potkoljenice", ne mora nositi ništa drugo, maska mu prekrije cijelo tijelo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare