To je to što me zanima!

Gradske zastupnike rano jutros dočekali prosvjednici: 'Bez administracije nema operacije'

Najavljenih 700 otkaza u Zagrebačkom holdingu natjeralo je prosvjednike iz te tvrtke i sindikata da prije sjednice Gradske skupštine dočekaju zastupnike s letcima kojima upozoravaju da su otkazi loša odluka
Vidi originalni članak

Članovi Koordinacije SSSH sindikata Zagrebačkoga holdinga i povezanih društava okupili su se u 8.30 sati ispred Gradske vjećnice, svega pola sata prije sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba kako bi zastupnicima i gradskoj vlasti iskazali nezadovoljstvo zbog 700 otkaza koliko ih je najavljeno do kraja godine u Zagrebačkom holdingu.

Dijelili su i letke na kojima je pisalo obrazloženje zašto su ti otkazi nezakoniti. 

– Krajnje je neshvatljiv i nedostatak kapaciteta Uprave i gradske vlasti da uvidi da će sindikati svim silama zaštititi svoje članove od nezakonitih otkaza pred sudom, u pravnim postupcima koje će rezultirati golemim troškovima za Grad i građane. Na popisu viška radnika radnici su stariji od 60 godina života, osobe s invaliditetom, sindikalni povjerenici te osobe iz članka 34. st. 1. Zakona o radu, a svi oni uživaju posebnu zakonsku zaštitu - piše u letku. 

SJEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE Mario Župan: 'Voditelj Čistoće ima 26.000 kuna plaću bruto i 4.500 kuna za stanarinu'

Držali su i natpise 'Bez administracije nema operacije', 'Zaustavite farsu', i 'Zastupnice i zastupnici, odgovornost za ovu farsu uprave Holdinga je i na vama'.

PROSVJEDOVALI SINDIKATI Tomašević: Do kraja godine ukupno 700 otkaza u Holdingu

Inače, na sjednici je i šef Holdinga Ivan Novaković. 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare