Obavijesti

News

Komentari 15

Tomašević: Do kraja godine ukupno 700 otkaza u Holdingu

Tomašević: Do kraja godine ukupno 700 otkaza u Holdingu

Najavio je i kako će uskoro biti objavljeno financijsko stanje u Zagrebačkom holdingu u službenom izvješću za 2020. i 2021. te dodao kako će se u lošoj financijskog situaciji uštedjeti oko 80 milijuna kuna

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u četvrtak kako je zasad kao višak utvrđeno 414 radnika tijekom socijalnog dijaloga koji se vodi od prosinca u Zagrebačkom holdingu, a da će se do kraja godine utvrditi njih još 200-tinjak u tvrtkama kćerima.

POGLEDAJTE VIDEO

“Ona brojka od 700 radnika manje na razini Holding grupe, koji uključuje sve tvrtke kćeri, kao što su Vodoopskrba i odvodnja, Gradska plinara, Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo bit će do kraja ove godine, kao što smo najavili”, izjavio je Tomašević novinarima u Gradskoj skupštini.

Najavio je i kako će uskoro biti objavljeno financijsko stanje u Zagrebačkom holdingu u službenom izvješću za 2020. i 2021. te dodao kako će se u lošoj financijskog situaciji uštedjeti oko 80 milijuna kuna - otkazima, preraspodjelom radnika ili samostalnim odlaskom.

Mario Župan: 'Voditelj Čistoće ima 26.000 kuna plaću bruto i 4.500 kuna za stanarinu'
Mario Župan: 'Voditelj Čistoće ima 26.000 kuna plaću bruto i 4.500 kuna za stanarinu'

Sindikati nezadovoljni otkazima, koordinirani u Savez samostalnih sindikata Hrvatske, u četvrtak su uoči sjednice Gradske skupštine gradskim zastupnicima dijelili letke u kojima ih upozoravaju da su i oni odgovorni za otkaze u Zagrebačkom holdingu, za koje sindikati tvrde da su "podijeljeni u nezakonitom procesu".

Iako je proces utvrđivanja viška radnika u Holdingu pri kraju, nezadovoljni sindikati i na taj su način, nakon održanih prosvjeda, poslali gradskoj vlasti zahtjev da se "sve vrati na početak" i sistematizacijom utvrdi koliko radnika više nije potrebno.

Predstavnici Koordinacije SSSH dijelili su letke zastupnicima Skupštine Grada Zagreba

Holding je Hrvatskom zavodu za zapošljavanje poslao konačan popis 414 radnika viška unutar Holdinga d.o.o., a prema ocjeni sindikata, otkazi tim radnicima trebali bi biti uručeni sredinom svibnja, kada prođe zakonom propisani rok od dana predaje obavijesti HZZZ-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca