To je to što me zanima!

Grbin: Mora se zaključiti tko je nadležan za izuzeće Novaković

Povjerenstvo za odlučivanje u sukobu interesa nakon skoro šest mjeseci trebalo je u prošli petak odlučiti je li premijer prekršio dobra i zakonom propisana načela ponašanja dužnosnika u slučaju Agrokor
Vidi originalni članak

Potpredsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Peđa Grbin predložio je da se na sjednici Odbora 6. lipnja zaključi tko je nadležan za odluku o izuzeću predsjednice Povjerenstva za odlučivanje u sukobu interesa Nataše Novaković. 

Zasad nije jasno koji je saborski odbor, povjerenstvo ili upravni sud za to nadležan.

JE LI ZNAO SVE O BORGU? Plenković tražio izuzeće šefice Povjerenstva, odgodili odluku

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje u sukobu interesa nakon skoro šest mjeseci trebalo je u prošli petak odlučiti je li premijer prekršio dobra i zakonom propisana načela ponašanja dužnosnika u slučaju Agrokor. 

No, kako je Andrej Plenković zatražio izuzeće šefice Povjerenstva Nataše Novaković, nije bilo odluke o slučaju Agrokor, formiranju tajne grupe koja je pisala zakon o izvanrednoj upravi, a zatim zaradila milijune provodeći ga u Agrokoru. 

ŠEFICA POVJERENSTVA: 'Moje izuzeće mogli su tražiti prije, ovo nam otežava rad'

- Zahtjev za mojim izuzećem došao je jučer popodne i primorani smo stati s ovim postupkom dok nadležno tijelo odluči mogu li biti dio povjerenstva i odlučivati o ovom predmetu ili ne. Gledam li na ovo kao pritisak? Smatram da nam ovo otežava rad i ukoliko je premijer smatrao da me se treba izuzeti, bilo je dosta vremena da se to iskomunicira ranije, rekla je Nataša Novaković, šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Upitana je li to otežavanje postupka, Novaković je rekla: "Smatram da nam otežava rad."

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 04.06.2019.

    Ne branim nikog, ali gos. Grbin ne znam što se po struci, ali tumačite zakon kako loš odvjetnik sklon populizmu, gledao sam jedan film zove se ˝ Big Stan˝! Djeluje te mi na tog odvjetnika. Zakon je jasan Predsjednica povjerenstva, ono vodi upravni postupak, i to je povjerenstvo. Predsjednica sama odlučuje o svom izuzeću ili ga potvrđuje ili odbija Upravni Sud. Vaša želja da Saborski Odbori upadnu u Sudbenu Vast je jednostavno samo želja, a ovo neozbiljno koketiranje u pozvananju prava, sramoti vas kod svakog pravnika ili poznavatelja prava. Povjerenstvo za sukob interesa je tjelo koje vodi Upravni postupak, odnosno kvazi disciplinski postupak dužnosnicima, nižim, srednjim i višim. Iznad njega je jednio Sud, Upravni, a ukoliko je bilo zloupotrebe od strane povjerenstva odna Županjijski jer svako kažnivo kazneno djelo koje napravi član tog povjerenstva je u domenu USKOČKIH djela. I to je to. Moli Vas gospodine Grbin, još od vašeg mišljenja za Ustavotvorni referendum u kojem se kazali kako će opet Sabor odlučivati od tome hoćeli rezultati referenduma i pitanje uvrstiti u Ustav ili ne, govori kojiko neozbiljno blatite svojim znanjem pravo i legislativu RH.

  • svanuće 04.06.2019.

    Kakvo nesretno izuzeće dajte ženi mira ,na Todorićevpj plaći nije bila ona nego neki MINISTRI.,

  • volter 04.06.2019.

    Sve je to Seks predvidio. Obratite se Rassleru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare