To je to što me zanima!

Grlić Radman najavio: Tražit ću raspravu o zapadnom Balkanu

Spomenuo bih Bosnu i Hercegovinu kojoj i nakon 25 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma treba pomoći kako bi riješila izazove na njezinu europskom putu, rekao je Grlić Radman
Vidi originalni članak

Hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman najavio je u ponedjeljak u Luxembourgu da će tražiti da šefovi diplomacija zemalja članica EU-a održe sveobuhvatnu raspravu o zapadnom Balkanu na jednom od sljedećih sastanaka.

- Ponovit ću potrebu za sveobuhvatnom raspravom o zapadnom Balkanu na jednom od naših sljedećih sastanaka - izjavio je Grlić Radman po dolasku na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a koji su se u ponedjeljak okupili u Luxembourgu.

On je istaknuo da odnosi Srbije i Kosova nisu jedini izazov u toj regiji.

- Spomenuo bih Bosnu i Hercegovinu kojoj i nakon 25 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma treba pomoći kako bi riješila izazove na njezinu europskom putu - rekao je Grlić Radman.

DOGOVOR O BREXITU Barnier stigao u Berlin na sastanak s njemačkim vrhom

Posebni izaslanik EU-a za dijalog između Kosova i Srbije Miroslav Lajčak, koji će u sljedećih nekoliko dana posjetiti obje zemlje, upoznat će ministre s najnovijim razvojem događaja u tom dijalogu.

- Lajčak ima našu punu potporu za svoje napore. Nadam se da će Srbija i Kosovo postići sveobuhvatni sporazum jer status quo nije opcija - rekao je Grlić Radman.

Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a razgovarat će i o odnosima s Rusijom, o mogućnosti dodatnih sankcija protiv odgovornih za izborne prijevare i nasilje u Bjelorusiji te o sankcijama za odgovorne za trovanje ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 12.10.2020.

    Prvo moramo sami sebi pomoći da se maknemo sa ovog blatnjavog dna Europe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare